PostNord og SVV forener krefter:

F.v.: Lars Bråten (PostNord), Stein Inge Stølen (Statens vegvesen), Robin Olsen (PostNord) og Sonia F. Seyersted (PostNord) i forbindelse med signeringen av samarbeidsavtalen.

Bekjemper arbeidslivskriminalitet

PostNord har inngått en samarbeidsavtale med Statens vegvesen for å styrke arbeidet mot arbeidslivskriminalitet i transportbransjen. Samarbeidet har som mål å redusere handlingsrommet for useriøse aktører og sikre bedre arbeidsvilkår.

Publisert

PostNord følger dermed i Posten Brings fotspor og blir den andre aktøren i bransjen som inngår et slikt samarbeid med Statens vegvesen. Ifølge nyhetsmeldingen fra PostNord markerer avtalen et viktig skritt i selskapets seriøsitetsarbeid.

– Formålet med samarbeidet er å redusere handlingsrommet for useriøse aktører i transportbransjen, motvirke arbeidslivskriminalitet og å sikre anstendige arbeidsvilkår. I tillegg ønsker vi å effektivisere og forsterke PostNords kontrollarbeid overfor egne leverandører, siteres Sonia Finckenhagen Seyersted, direktør for juridisk, compliance og sikkerhet i PostNord Norge.

Gjennom denne avtalen vil PostNord motta verdifull informasjon og veiledning fra Statens vegvesen, spesielt knyttet til leverandører som benytter lastebiler på over 3,5 tonn. Dette vil styrke PostNords evne til å identifisere og utelukke useriøse aktører fra deres leverandørkjede.

– For PostNords seriøsitetsarbeid vil denne samarbeidsavtalen være et viktig supplement til avtalen vi allerede har med Skatteetaten. Nå vil vi informere alle våre underleverandører om samarbeidet, forteller Sonia Finckenhagen Seyersted.

– Svært positivt at transportbestillere tar grep

Også Statens vegvesen ser positivt på avtalen og ser frem til å samarbeide med PostNord for å motarbeide useriøse aktører i bransjen.

– Vi mener de beste mulighetene til å motvirke arbeidslivskriminalitet ligger hos de som sitter på pengesekken. Derfor er det svært positivt at transportbestillere tar grep, både for å øke kunnskapen om og styrke tiltakene mot useriøse aktører. Vi ser fram til å samarbeide med PostNord om dette, forteller Per Herman Pedersen, avdelingsdirektør i krimavdelingen i Statens vegvesen.

Gode erfaringer med Skatteetaten-samarbeid

PostNord har allerede i over ett år hatt en samarbeidsavtale med Skatteetaten, som har gitt dem tilgang til viktig informasjon og styrket deres innsats mot arbeidslivskriminalitet.

– På bakgrunn av avtalen med Skatteetaten er vi i dag bedre rustet til å motarbeide arbeidslivskriminalitet enn vi var tidligere. Vi har fått luket ut flere useriøse aktører og styrket våre vurderinger tilknyttet risikovurderingene vi gjør. Nå med Statens vegvesen på laget står vi enda sterkere og vi er bedre rustet enn noen gang for bekjempelsen av arbeidslivskriminalitet. Vi ser virkelig frem til samarbeidet, avslutter Sonia Finckenhagen Seyersted.

Powered by Labrador CMS