Palleprodusent kjøpt opp av dansk gigant

Dansk Træemballage A/S styrker sin posisjon i Norden med oppkjøpet av Glomma Pall AS.

Publisert

DTE-konsernet, Nordens største aktør innen treemballasje, sluker den tradisjonsrike palleprodusenten i Østfold. 

Markedet for europaller er enormt i Europa, og det er tøft å konkurrere mot de store aktørene. Selskapet siktet seg dermed tidlig inn på spesialpaller til alle verdens ulike formål. Det har vært god butikk. Ifjor omsatte selskapet for cirka 91 millioner kroner og kunne bokføre et resultat før skatt på nesten 10 millioner kroner.

og er en solid bedrift med en lang historie. For ti år siden kjøpte GLomma Pall selv om norsk bedrift med en årlig omsetning på rundt 100 millioner kroner. Oppkjøpet representerer et strategisk grep for å styrke konsernets tilstedeværelse i det norske markedet, samtidig som de sikrer seg en solid aktør med lang erfaring innen spesialtilpassede trepaller.

Glomma Pall, med sine drøyt 30 ansatte og produksjonsanlegg i Fredrikstad og Vestby, har bygget en sterk merkevare basert på skreddersydde løsninger og rask levering. 

DTE ser oppkjøpet som en mulighet til å utnytte konsernets stordriftsfordeler samtidig som Glomma Pall vil fortsette som et selvstendig selskap under samme ledelse. Konsernet håper å skape synergier gjennom tettere samarbeid mellom sine fabrikker i Norden.

Med en total omsetning på drøyt 1,3 milliarder danske kroner (ca. 2 milliarder NOK) og produksjonsanlegg spredt over Danmark, Sverige og Norge, styrker DTE sin posisjon som en ledende leverandør av bærekraftige emballasjeløsninger i regionen.

Powered by Labrador CMS