Svenske Aerit har meldt oppbud som følge av "tørke" i kapitalmarkedet.

Brutal stopp for drone-startup

Det svenske droneleveringsfirmaet Aerit har begjært oppbud. 

Publisert

Aerit slo seg opp som et banebrytende selskap innen droneteknologi for last mile-leveranser, inkludert inkludert mat, pakker, medisiner og andre varer. Den svenske dagligvarekjeden Ica og Foodora har vært blant samarbeidspartnerne.

Selskapet, som har utviklet innovativ, egenutviklet droneteknologi både maskinvare og programvare, har ikke klart å sikre nødvendig finansiering for å fortsette driften og så seg dermed tvunget til å begjære oppbud. 

Som en del av konkursbehandlingen vil Aerits eiendeler, inkludert deres egenutviklede droneteknologi (både programvare og maskinvare) og relatert immateriell eiendom, bli tilbudt for salg. Ifølge dagens pressemelding vil utviklingsteamet fortsatt være ansatt i selskapet og intakt, inntil videre, da disse anses som en viktig del av boet for en potensiell ny eier.

Johan Sundström, fra Advokatfirman Carler, melder at interessenter vil få muligheten til å kjøpe disse eiendelene og fortsette utviklingen og implementeringen av dronelogistikk-løsninger, uten å måtte overta noen forpliktelser fra det konkursrammede selskapet.

- Vi er enormt stolte av den innvirkningen vi har hatt på det svenske økosystemet og droneindustrien som helhet. Vårt verdensklasse, banebrytende team har flyttet fjell under de mest utfordrende forhold. Vi har fortsatt høye forhåpninger om en mer rettferdig, bærekraftig og tilgjengelig fremtid, men Aerit, i sin nåværende form, vil ikke være en del av den, formidler grunnlegger og CEO Alexander Perrien i meldingen. 

- Vi tror at under nytt eierskap kan teknologien og visjonen vi har utviklet fortsette å blomstre og ha en betydelig innvirkning på fremtidens logistikk, avrunder han.

Powered by Labrador CMS