Mulighetenes arena

Fremtidens produksjonsmetoder er temaet når Den Tekniske Messen 2015 arrangeres på Exporamasenteret 15. – 18. september. Både nasjonale og internasjonale leverandører skal vise det ypperste innen ny teknologi, maskiner og utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i år 17. gangen Maskingrossisternes Forening (MGF) arrangerer Den Tekniske Messen, og i år er messen lagt til Exporamasenteret i Skedsmo kommune utenfor Oslo. Den Tekniske Messen er en ren fagmesse for teknologi, mekanisk produksjon, automatisering, logistikk, energi og miljø. MGF venter mange besøkende fra prosess- og verkstedindustrien, offshore- og treindustrien, miljø- og energisektoren, verksteder, offentlige etater i kommune-Norge, Forsvaret og ikke minst fra Tekniske fagskoler og ingeniørhøyskoler.

I utstillingshallen på 7800 kvadratmeter skal leverandører vise det nyeste og ypperste av verktøy og maskiner. Årets messe blir en viktig møteplass for brukere, kunder og leverandører. I løpet av de fire messedagene skal det gjennomføres en rekke foredrag, med temaer som «Materialteknologi», «3-D print i metall» og «robotteknologi». I tillegg blir det arrangert en rekke praktiske brukerseminarer på utstiller-standene. 

– Når vi åpner dørene 15. september vil hele utstillingshallen være full, men det er foreløpig fortsatt mulig for leverandører å booke stand, sier direktør Anita Helene Hall i Maskingrossisternes Forening.    

3D print i metall

Siste nytt innen materialteknologi er temaet for foredragene første messedag. Foredragene vil gi en innføring i hardmetall, støping i bronse, aluminium brukt under ekstreme forhold, hardanodisering av aluminium og bearbeiding av plast. Foredragsholderne er fagpersoner fra blant annet Sintef og leverandører. 

Dag to er viet 3D print i metall – additiv tilvirkning og serieproduksjon. Her vil man blant annet få en innføring nye produktmuligheter som denne teknologien åpner for og hvordan den kan brukes i serieproduksjon. Et norsk-amerikansk 3D-eventyr vil bli presentert, og hvordan 3D er på vei mot industrialisering. Representanter fra forskermiljøer, leverandører og industridesign er blant foredragsholderne til dette spennende temaet. 

Torsdag, messens tredje dag, skal en rekke utstillere ha praktiske brukerseminarer på standene. Her vil maskiner og utstyr bli demonstrert, og det blir selvfølgelig mulig for besøkende å stille spørsmål underveis. 

Siste messedag er det automatisering ved bruk av robotsystemer som er tema under fagseminaret. Her vil det bli presentert løsninger på hvordan små kompakte roboter som raskt og enkelt kan omstilles, er lønnsomme allerede ved små produksjonsserier. 

– Tidligere styreleder i MGF, Sverre Gabrielsen, har bidratt stort og lagt ned mye arbeid i å få på plass det spennende og interessante fagseminaret til årets messe, sier Hall.

Forskningsdagene

Den Tekniske Messen 2015 er en del av Forskningsdagene. Dette er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter. 

Arrangementene består blant annet av utstillinger, debatter og demonstrasjoner.

Innholdet i Forskningsdagene er det de lokale arrangørene som står for. Disse er offentlige og private bedrifter og organisasjoner.

– Vi er veldig fornøyd med at vi er en del av Forskningsdagene og at Den Tekniske Messen kan bidra inn i dette flotte arrangementet, sier Hall.

Powered by Labrador CMS