I nye lokaler får Kuehne+Nagel mulighetene til å utvikle Wacker Neuson Groups dele- og servicelogistikk.

K+N styrker dele-logistikken med nytt praktanlegg

Kuehne+Nagel har åpnet et nytt logistikkenter for Wacker Neuson Group i Mülheim-Kärlich i Tyskland. Det toppmoderne senteret skal styrke global distribusjon av reservedeler og skape 120 nye arbeidsplasser.

Publisert
Wacker Neusons reservedelslogistikk håndteres av Kuehne+Nagel ut fra dette nye logistikkanlegget i Mülheim-Kärlich, som ligger i nærheten av flyhub'en Bonn/Köln.

Etter en byggeperiode på halvannet år kunne Wacker Neuson Group denne måneden omsider åpne dørene til det splitter nye logistikksenteret Mülheim-Kärlich. Anlegget skal håndtere produkter og reservedeler til de tre merkene Wacker Neuson, Kramer og Weidemann. 

Lokasjonen ble valgt fordi det ligger strategisk plassert med gode veiforbindelser og beliggende midt mellom de to viktige flyhub-ene i Frankfurt og Köln/Bonn, som gir et godt flytilbud for ekspressleveranser både til Europa og andre kontinenter.

Det er Wacker Neuson som har inngått en langvarig leieavtale for de nye lokalene, som er spesialbygget for formålet. Det er selskapets mangeårige 3PL-samarbeidspartner Kuehne+Nagel som står for driften. 

Logistikkanlegget på 55.000 kvadratmeter under tak vil tjene som det europeiske sentrale lageret for reservedeler og betjene kunder globalt. Med over 100.000 forskjellige SKUs (sartikler eller stock keeping units) er senteret designet for å støtte Wacker Neusons langsiktige vekststrategi innen service og reservedelsdistribusjon.

Anlegget er utstyrt med en flåte på drøyt 30 autonome roboter som håndterer lagring og transport av containere. Robotene, styrt av sensorer og algoritmer, bringer varer direkte til ansatte på plukkstasjonene. 

Logistikksenteret er bygget i henhold til de høyeste bærekraftstandardene fra den tyske bærekraftsrådet og har søkt om platinumsertifisering. Med solcelleanlegg på taket og planer om ladestasjoner for elbiler, reduserer anlegget CO2-fotavtrykket betydelig, melder Wacker Neuson i pressemeldingen.

- Kuehne+Nagel og Wacker Neuson har skapt et innovativt knutepunkt som styrker vår posisjon i markedet, sier Gianfranco Sgro, Executive Vice President Contract Logistics i Kuehne+Nagel

Andrew Voigt, administrerende direktør i Wacker Neuson Aftermarket & Services, legger til: 

- Dette senteret posisjonerer oss for langsiktig suksess og styrker vår rolle som pålitelig partner gjennom hele maskinenes levetid.

Powered by Labrador CMS