De går fremoverlent inn i utfordrende logistikkverden, studentene ved Norges eneste ingeniørutdanning i logistikk. Fra venstre Kine Strandvik Tokle, Sofia Borovski Rasmussen, Ina Snartland, Katrine Røed, universitetslektor Asbjørn J. Wexsahl ved NTNU, Ingrid Tuva Rabe Hansen, Siri Marlèn Sundhagen, Ingvild Sæther Dyrøy, Nina Hagberg. Foto: Per Dagfinn Wolden

«Outstanding» profesjonsutdanning

RØROS: Her er fremtidens logistikere for en automatisert verden.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De lærer hvordan automatisering vil påvirke samhandling og muliggjøre nye forretningsmodeller sett i perspektiv av logistikk og vareflyt.

Etter tre år på Bachelor-studiet ved NTNU er de klar til å gå inn i de fleste ledd i verdikjeden. Bransjen får nye muligheter til å gripe fatt i nyklekket kompetanse for store tids- og kostnadsbesparelser ved å samhandle om logistikkaktivitetene.

Til større fagmiljø

Logistikkingeniørstudiet hadde i flere år base ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) og deretter ved NTNU som en del av Fakultet for Ingeniørvitenskap, sammen med Maskiningeniørstudiet.

– Flyttingen til institutt for Industriell Økonomi og Teknologiledelse innebærer bredere fagmiljø, forteller universitetslektor Asbjørn J. Wexsahl ved NTNU. Foto: Per Dagfinn Wolden

- Fra høstens opptak blir vi som generell logistikkingeniørutdanning overført til institutt for Industriell Økonomi og Teknologiledelse, under fakultet for Økonomi. Dermed blir vi en del av et større fagmiljø innen flere aspekter av logistikk, forteller universitetslektor Asbjørn J. Wexsahl ved NTNU. 

Logistikkstudiet ved NTNU i Trondheim er en 3-årig bachelorgrad i Transportteknikk/Logistikk.

Her får de føling med dagens teknologi som utvikles og fornyes daglig, og hvordan nye forretningsmodeller bidrar til å redusere kostnader og samtidig bedre brukeropplevelsen i et presset marked.

Kravene bare øker

Kravene til planlegging og koordinering vil bare øke i årene som kommer.

De fremoverlente studentene oppfordrer til at det ryddes plass for deres profesjon. Det ropes etter kompetansen, logistikkingeniør, men samtidig er det alt for få som spør etter dem.

Bachelor logistikkstudiet i Trondheim omfatter kvalitet, flyt, sikkerhet og leveringsdyktighet, understreker studentene. Sammen med gode forelesere med solid erfaring resulterer studiet en «outstanding» profesjonsutdanning.

Studiet er Norges eneste ingeniørutdanning i logistikk og har hovedfokus på koblingen mellom teknologi og logistikk. Studiet er en teknisk linje med realfag og man møter logistikkfagene allerede første året. I tillegg har studiet økonomiske fag.

Logistikkingeniøren har kunnskap og ferdigheter til å gå inn i stillinger som innkjøpsingeniør, innkjøpssjef, supply chain manager, kvalitetsingeniør, produksjons-, transport- eller prosjektplanlegger og i stillinger innen operativ styring på de fleste samfunnsområder.

Tett på næringslivet

Studentene samarbeider tett med næringslivet om blant annet besøk av kvinnelige rollemodeller.

Nær kontakt med næringslivet gjør det lettere for studentene å skaffe seg bacheloroppgaver, sommerjobb og etter hvert sin første jobb.

- Studieretningen Bachelor logistikkingeniør er en ingeniørutdanning med fokus på prosessflyt i virksomhetene. Det betyr at studentene får et godt grunnlag med teknologi og realfag før de lærer om optimale prosesser i virksomhetene, forteller universitetslektor Asbjørn J. Wexsahl og fortsetter:

- Kort sagt så utdanner vi ingeniører med fokus på effektiv verdikjede og god flyt. Det krever et reflektert forhold til de utfordringer både bedrifter og samfunn vil ha. God teknologiforståelse for å gå i dialog med ekspertene, er også viktige egenskaper, understreker Wexsahl.

Powered by Labrador CMS