DOBLET: Den nye sorteringsmaskinen for småpakker ved Østlandsterminalen i Lørenskog er nå åpnet. Den daglige kapasiteten på småpakker er nå doblet.

Posten dobler kapasiteten

Ved Østlandsterminalen i Lørenskog tar Posten Bring nå i bruk en ny sorteringsmaskin som kan sortere dobbelt så mange pakker sammenlignet med tidligere.

Publisert Sist oppdatert
KLIPPET SNOREN: Konsernsjef Tone Wille fikk æren av å åpne den nye sorteringsmaskinen på Østlandsterminalen i Lørenskog.

Veksten i antall pakker som blir sendt og mottatt av både privatpersoner og selskaper i Norge øker stadig, og Posten Bring rigger seg nå for videre vekst, gjennom en oppgradering ved Østlandsterminalen.

Fakta

  • Posten Bring har investert og bygget én av Europas aller største sorteringsmaskiner for småpakker ved Østlandsterminalen i Lørenskog.
  • Rundt 1500 personer har Østlandsterminalen som arbeidssted
  • Kapasiteten for håndtering av småpakker er doblet til 800.000 pakker i døgnet
  • Det siste året har det blitt etablert en rekke nye ladepunkter for konsernets elektriske kjøretøy. Østlandsterminalen har nå 132 ladepunkter til små og store elbiler.

– På vår terminal i Lørenskog har vi nå bygd et av Europas største sorteringsanlegg for småpakker. Kapasiteten er doblet slik at vi nå kan produsere 800.000 småpakker i døgnet ved Østlandsterminalen alene. Med dette moderne anlegget på plass er vi godt rustet til å kunne håndtere økt pakkevolum i årene som kommer og samtidig levere med høy kvalitet til kundene, forteller konsernsjef Tone Wille i Posten Bring.

Sorteringsanlegget er levert av Beumer Group.

100 millioner pakker

I fjor håndterte Posten Bring 100 millioner pakker i hele Norden og forventer at veksten i antall pakker vil fortsette.

FRAKTET MED TRUCK: 12 trucker måtte til for å frakte inn monsterkaken til åpningen av den nye sorteringsmaskinen.

– Dette er en viktig og riktig investering for Posten Bring, som vil komme kundene våre til gode. Nye handlevaner har festet seg og i takt med den økte netthandelen så må vi modernisere oss og øke kapasiteten der hvor etterspørselen er størst. Enkelt forklart så sorterer vi alt nordmenn får i postkassene sine her i Lørenskog, fra post til småpakker, fortsetter Wille.

I tillegg til den nye sorteringsmaskinen er selve arealet ved Østlandsterminalen utvidet slik at det samlede produksjonsarealet nå er på drøye 50.000 kvadratmeter.

– Gjennom vår satsing på Shelfless-konseptet har vi etablert en høyteknologisk lagerløsning for våre kunder, der vi blant annet minsker luft i pakkene, noe som bidrar til å minske våre klimautslipp, forklarer konsernsjef Wille.

Et monster

Aril Becher er produksjonssjef ved Østlandsterminalen.

Blant de ansatte kalles den nye sorteringsmaskinen for «monstersorteren» og i forbindelse med åpningen av sorteringsmaskinene og utvidelsen av terminalen, måtte selvfølgelig kakefeiringen stå i stil. Intet mindre enn 12 gaffeltrucker måtte til for å frakte en egen monsterkake inn i lokalet.

– Vi har arbeidet med den nye sorteringsmaskinen i flere år. De ansatte her på Østlandsterminalen har vært tålmodige og nærmest arbeidet på en byggeplass over flere år. Da måtte vi gjøre noe ekstra spesielt i forbindelse med denne åpningen – da ble det en velfortjent monsterkake, sier Aril Becher som er produksjonssjef ved Østlandsterminalen.

Powered by Labrador CMS