F.v.: Viktor Svensson, prosjektledare YLAB, David Storm (lagersjef Power Jönköping), Ulrika Onselius (VD Power International Logistics), Mats Oskarsson (ordförande kommunfullmäktige Vaggeryd) og Tony Johansson (Head of Development, Prologis Nordics).

Power utvidet sentrallageret

Kort tid etter at Elkjøp innviet sin nye lagerutvidelse, er det Power sin tur.

Publisert Sist oppdatert

Den norskeeide elektronikkjeden Power har nylig innviet en betydelig utvidelse av sitt sentrallager i Skillingaryd i Sverige. Utvidelsen, som legger til hele 20.000 kvadratmeter til det eksisterende lageret, har blitt gjennomført i nært samarbeid med logistikkselskapet Prologis.

Med denne utvidelsen har Powers sentrallager nå vokst til hele 110.000 kvadratmeter. Ifølge selskapet vil den økte lagerkapasiteten gi bedre muligheter til å håndtere den stadig voksende virksomheten i SKandinavia, både når det gjelder lagring og distribusjon av varer.

Med åtte nye lasteporter og 4700 nye pallplasser økes kapasiteteten på sentrallageret i Skillyngaryd. Det kommer kundene til gode, forteller konsernsjef Ronny Blomseth i Power international.

Konsernsjef: Ronny Blomseth mener utvidelsen kommer kundene til gode.

- Vi rigger oss for en større vekst i fremtiden og gjør oss mer konkurransekraftige. Utvidelsen gjør at vi kan sikre en effektiv logistikk, og fortsatt kunne holde prisene nede til våre kunder, forteller Blomseth i en pressemelding.

Sentrallegeret til Power er utvidet til 110.000 kvadratmeter for å rigge seg for vekst.

 Det første lageret i Skillingaryd ble bygget av Prologis i 2011, og siden da har det gjennomgått flere utvidelser. Denne siste utvidelsen inkluderer ikke bare mer plass, men også åtte nye lasteporter, noe som gjør logistikkoperasjonene mer effektive. I tillegg har Power økt graden av automasjon i lageret betydelig, noe som skal bidra til raskere og mer smidig håndtering av elektronikkprodukter. 

Lageret leverer varer til elektronikkjedens 269 varehus i Sverige, Norge, Danmark og Finnland. Da Power overtok driften av 29 varehus i Sverige fra MediaMarkt i fjor høst, ble sentrallageret oppbemannet fra 235 til 285 ansatte.

- Effektiv logistikk er nøkkelen for å lykkes. Kundene forventer å få varene raskt, uansett om de handler på nett eller i butikk. Ved å øke kapasiteten vil vi også ha muligheten til å tilpasse endringer i etterspørselen, spesielt i hektiske perioder før jul, sier Blomseth.

Prologis Inc.

  • Bransje: Logistikk og eiendom
  • Eiendomsportefølje: Ca. 115 millioner kvadratmeter i 19 land
  • Kunder: Ca. 6700, hovedsakelig innen B2B og detaljhandel/netthandel
  • Virksomhet: Eie, investere i og utvikle logistikkbygg

Powers sentrallager ligger strategisk plassert langs E4, sør for Jönköping, noe som gjør det til et viktig knutepunkt for distribusjon i både Sverige og Norge. 

Powered by Labrador CMS