Transport & Logistikk 2024:

Kjersti Hagen Shetelig, prosjektleder for Logistikk & Transport, og konferanseeier Are Kjensli har truffet med tematikken i årets konferanse.

Klima og beredskap – et høyaktuelt tema

Det er knappe seks uker til Transport & Logistikk åpner dørene på Gardermoen. Et av mange viktige temaer på årets konferanse er vær og beredskap.

Publisert

 Det er et drøyt år siden ekstremværet «Hans» herjet. Den siste uken har transportbransjen nok en gang vært utsatt for store driftsforstyrrelser etter flom og skredhendelser flere steder i landet.

Sånn sett har konferansen truffet godt med tematikken på årets konferanse.

- Ja, dessverre ser vi at det blir mer vær-relaterte hendelser. Og de som har greie på dette forteller at dette er noe vi må lære å forholde oss til, sier Kjersti Hagen Shetelig til Logistikk Inside. Hun er ansatt i NHO Logistikk og Transport og er prosjektleder for konferansen som arrangeres på The Qube på Gardermoen 21. og 22. oktober. Hele dag én kjøres som en plenumssesjon der beredskap er temaet for dagen.

- Beredskap handler ikke lenger om å være forberedt på det uforutsette – det handler om å være forberedt på det vi vet vil komme. Vi må bygge en bransje som kan stå imot alt fra ekstremvær til cybertrusler og handelskonflikter. Årets konferanse setter dette på dagsordenen, understreker hun.

Fullspekket program - beredskap i mange fasetter

Shetelig påpeker at transport- og logistikknæringen spiller en nøkkelrolle i norsk verdiskaping, men at bransjen får stadig skjerpede krav til robusthet og beredskap.

- Verden er i endring. Vi kan ikke lenger ta stabilitet for gitt. Klimaendringer utfordrer infrastrukturen med flom og ekstremvær. I tillegg har vi geopolitiske forhold med økende handelskonflikter og cybertrusler som truer sektoren. Et hovedtema på årets konferanse har dermed vært å sette fokus på hvordan næringen kan forberede seg på fremtidige kriser, både internasjonalt og her hjemme, sier hun.

- Statens vegvesen og Bane Nor vil på konferansen dele innsikt i hvordan ekstremvær skaper utfordringer for transportinfrastrukturen. Med stadig hyppigere flom, ras og uforutsigbare værforhold blir det avgjørende å tenke fremover. Hva kreves for å opprettholde trygg og pålitelig transport når klimaet endres i et stadig raskere tempo? Dette er blant spørsmålene vi vil ta tak i på konferansen, forteller Shetelig.

- Transport & Logistikk er en viktig møteplass for å diskutere fremtidens utfordringer. Vi samler både eksperter og beslutningstakere for å finne konkrete løsninger på hvordan bransjen kan tilpasse seg en verden i endring. Vi ser frem til å dele innsikt og lære av hverandre, sier Shetelig.

Du finner mer informasjon på konferansens nettsider 

Programposter Transport & Logistikk om Beredskap - 21. oktober

  • Julia Pavlenko, Director of International Operations at Ukrposhta (Ukrainas postvesen): Historien om Ukraina Post sin omstilling i møte med krigen.

  • Sverre Diesen, tidl. Forsvarssjef: Orientering om den storpolitiske utviklingen i verden og hvor den peker for Norges del.

  • Øystein Dørum, sjefsøkonom i NHO:  Utsiktene for norsk økonomi i en usikker verden.
  • Ole A. Hagen, næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport: Hvordan påvirker verdensituasjonen logistikk- og transportbransjen?
  • Sigrun Gjerløw Aasland, statssekretær i Klima- og miljødepartementet: Klimaendringens konsekvenser
  • Ingrid Dahl Hovland, veidirektør i Statens vegvesen: Fremkommelig og robust: Statens vegvesens grep og beredskap mot naturkrefter.
  • Jon Erik Lunøe, konserndirektør Bane NOR Eiendom: Sikker jernbane i et klimaperspektiv – erfaringer fra siste ekstremvær hendelser.
  • Marte Høiby, ekspert på cybersikkerhet og hybride trusler i SINTEF: Et nytt og sammensatt trusselbilde: fra klimaendringer til cyberangrep.
  • Roar Thon, fagdirektør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet: Digital sikkerhet i en usikker tid.
  • Petter-Børre Furberg, konsernsjef, Posten Bring: En toppleders erfaringer og utfordringer med datasikkerhet.
  • Erlend Andreas Gjære, CEO Secure Practice og Liv Dingsør, Daglig leder, Digital Norway: Kjenn på kroppen hvordan det er å stå midt i et dataangrep – En interaktiv cyberberedskapsøvelse.
  • NB! Dagens plenumssesjon avsluttes med en Beredskapsdebatt med deltagere som har bidratt gjennom dagen.

Powered by Labrador CMS