Jernbanesporet i Moss ligger kloss inntil havna, men Bane Nor vil likevel ikke prioritere å bygge et spor for gods inn på havna nå.

Dropper godsspor i Moss

– Havnesporet er en forutsetning for reguleringsplanen for den nye jernbanen, har ordfører i Moss Simen Nord sagt. Men Bane Nor skrinlegger likevel bygging av jernbanespor ned til Moss havn.

Publisert

Bane Nor har avgjort at klargjøring for et fremtidig havnespor til havna i Moss skal tas ut av jernbaneprosjektet i Østfold-byen. Det går fram av et brev fra Bane NOR til Moss kommune, skriver Moss Avis.

«Årsaken er at det per i dag ikke foreligger konkrete og realistiske planer om utvidelse av Moss havn for å få plass til avvikling av godstrafikk. Det vil derfor ikke være hensiktsmessig å investere opp mot 30 millioner kroner på nåværende tidspunkt», skriver prosjektdirektør Eirik Harding Hansen i brevet.

SKUFFET HAVNESJEF: – Å gjøre klar for havnesporet, er å ta høyde for teknologisk utvikling, påpeker Øystein Høsteland Sundby.

- En forutsetning

Ordfører i Moss, Simen Nord (H), har tidligere sagt til Moss Avis at sporet er en forutsetning for reguleringsplanen for den nye jernbanen.

- Så jeg forutsetter at tilretteleggingen for havnesporet gjennomføres, sa Simen Nord (H) til Moss Avis den gangen.

Harding Hansen mener derimot at det ikke finnes noen juridisk forpliktelse for Bane Nor å bygge dette sidesporet, men sier:

– Når det fremstår som realistisk at det vil bli lagt til rette for avvikling av godstrafikk på Moss havn, vil Bane Nor bidra til det blir etablert en avgrening ved Moss stasjon.

Skuffet havnesjef

Ingen havn i landet ligger nærmere en jernbanetrasé enn Moss havn, og havnesjef Øystein Høsteland Sundby er skuffet.

– Dette er bare trist. Men diskusjonen er tatt på alle nivåer, og når Bane Nor sier at de vil anlegge havnesporet senere, så får de bare gjøre det på den måten, kommenterer havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

Et eventuelt togspor for gods inn på Moss havn vil i fremtiden være nært knyttet til en eventuell godsterminal på Vestby.

Powered by Labrador CMS