Den tredje generasjonen av Interstar er i likhet med den forrige ett samarbeid med Renault og bilen bygger på den nye Master – plattformen. Med denne bilen utvides el-varebilrangen og er ifølge selskapet den mest avanserte varebilen Nissan har. Det er den første store varebilen de har som kan leveres med en batterielektrisk drivlinje. Bilen har en fleksibel konstruksjon som gjør at den både leveres som varebil, men også i chassis versjon.
Nytt design
Bilen har en helt ny grill med nytt design som skal gjøre at Nissan skiller seg godt ut i segmentet, og ta opp familielikheter fra de siste personbilene fra merket. Med den nye bilen prioriteres effektivitet, maksimal kapasitet og kundenes velvære. Med et designet skal utstråle lastebilfølelse, forsterker dens bestemte frontgrill den kommanderende tilstedeværelsen til kjøretøyet. I nedre del av grillen er det vertikale partier som er med på å styre luften mot hjulene i stedet for inn i motorrommet.
A-stolpen er trukket fremover slik at vinduet blir mer skrått og fanger mindre luft. Når det gjelder hele designet av bilen har man forsøkt å tenke tåre-fasong for å redusere luftmotstanden så mye som mulig. Det er blant annet hjulkapsler som skal være med på å regulere luftstrømmene fra hjulene.
Motorvarianter:
M920 dieselmotorer
6-trinns manuell girkasse 105 hk / 330 Nm 130 hk / 350 Nm 150 hk / 360 Nm 170 hk / 380 Nm
9-trinns automatgirkasse 150 hk / 360 Nm 170 hk / 380 Nm
Elektrisk drivlinje
40 kWt batteri 96 kW (130 hk) / 300 Nm 7 kW AC standard 11 kW AC opsjon 50 kW DC hurtilgader
87 kWt batteri 105 kW (143 hk) / 300 Nm 11kW AC standard 22 kW AC opsjon 130 kW DC hurtiglader
Den nye modellen vil være utstyrt med ledende aerodynamikk, med en 20 % drag (SCx) reduksjon, som hjelper kundene med å spare enten drivstoff eller elektrisitet.
Innvendig er interiøret førersentrert på samme måten som i lastebiler hvor midtkonsollen er vinklet mot føreren for enklere betjening og bedre oversikt blant annet på den 10-tommers touchskjermen. Instrumenteringen er en 7-tommers skjerm. Inne i førerhuset er det hele 135 liter med oppbevaringsplass.
Interstar får Nissans standardgaranti på 5 år eller 160 000 kilometer, eller 8 år eller 160 000 kilometer for Interstar-e-batteriet.
Assistansesystemer:
Ett utvalg av assistansesystemene:
Ekstra grep
Bakkestart assistent
Elektronisk sperre ved bakhjulsdrift
Adaptiv cruisekontroll
Filholder
Oppmerksomhets varsling
Nødstopp signal
Dekktrykksmonitor
Tilhengerassistent
Sidevind assistent
Bakspeil kamera
Sidebeskyttelse
Parkeringsassistent (bak)
Diesel
Fra start er det kun forhjulsdrevne versjoner som blir tilgjengelig. Det blir fire dieselmotorer fra 105 til 170 hk. Motorene er i den helt nye M920-familien og har en enkel variabel turbo. De tilfredsstiller Euro 6e-utslippsstandarden, men Nissan hevder at de vil kunne tilfredsstille de kommende Euro 7 kravene. Alle motorene kan leveres med en 6-trinns manuell girkasse. De to kraftigste motorene kan også leveres i kombinasjon med en 9-trinns automatgirkasse fra ZF.
Det er en drivstoffreduksjon med 0,15 l/mil og oppgitt forbruk er 0,74 l/mil. Co₂-utslippet vil være under 200 k/km og er forbedret med 39g/km
460 km rekkevidde
Som batterielektrisk vil bilen komme med to ulike batteripakker på henholdsvis 40 og 87 kWt. Motorene er da på 96 kW med den minste batteripakken og 105 kW med den største. Begge har et moment på 300 Nm. Med den minste batteripakken er det forventet en rekkevidde på rundt 200 kilometer og med den størete en rekkevidde på 460 km (Master har WLTP tall på 460 km). Begge motorene har maks hastighet på 120 km/t som N1 varebil og 90 km/t som N2 (over 3500 kg)
Nissan regner med at det er den store batteripakken som vil være volum-bilen, men for biler som kun beveger seg i bysentre eller i ett lokalsamfunn er kanskje den rimeligere 20 kWt batteripakken ett godt alternativ.
Nissan oppgir et forbruk på 21 kWt/100 km.
Lading
Med 40 kWt batteriet har bilen en standard innebygd AC-lader på 7 kW og med mulighet for 11 kW som ekstrautstyr. Hurtiglading med 50 kW er også standard.
Har bilen 87 kWt-batteri er det 11 kW AC lader som standard, og en 11 kW lader tilgjengelig som ekstrautstyr. hurtigladingen er på 130 kW med denne batteripakken.
Lastekapasitet
Neste generasjons Interstar får et bredt spekter av fabrikkbygde konverteringer, inkludert tippbil, Dropside og skapbil. Varebilen kommer i to lengder L2 (5,68 m) og L3 (6,31 m) det betyr at L1 versjonen utgår. Det blir også to høyder med H2 (2,5 m) og H3 (2,75 m). Varerommet starter på 11 m³ og med skappåbygg er det mulig å få inntil 22 m³ varerom.
Lastekapasiteten på den elektriske er inntil 1125 kg med 3,5 tonns totalvekt og inntil 1625 kilo med 4 tonns totalvekt med B-førerkort. Det betyr at bilen får mer nyttelast med elektrisk drivlinje enn med dieselmotor. (Reglene er litt ulike fra land til land, slik at det er mulig tillatt totalvekt med B-førerkort vil bli litt lavere i Norge og matche dieselmotoren, red.anm.). I fremtiden vil også en 4,5-tonns versjon med bakhjulsdrift tilgjengelig.
Hengerkapasiteten er inntil 2500 kilo med både elektrisk og diesel drivlinje, men tillatt total vogntogkombinasjon på 5800 og 6000 kilo for dieselvariantene og 5500 kilo med elektrisk drivlinje, noe som betyr at man ikke får utnyttet både nyttelast og hengerkapasitet samtidig.
Sidedøren er 40 mm bredere og lasterommet er 100 mm lengre enn i forrige modell.
Teknisk
Nye Interstar får hele 1,5 meter mindre svingradius enn den tidligere modellen. Det betyr mye når det skal manøvreres i trange bygater. Vi har så vidt testet styringen i søstermodellen Master, og den var svært så overbevisende under slalåmkjøring hvor vi kjørte ny mot gammel bil for å kjenne forskjellene.
Vi merket oss også at fjæringen er mye kraftigere slik at bilen ikke krenger like mye i svinger, men at bilen likevel ikke virker stiv å kjøre.
Det er også mulig å få bilen med oppvarmet frontrute, spesielt på den elektriske er det en fordel da man kan redusere varmebehovet.
Sikkerhet
Som standard er alle nye Interstar-modeller utstyrt med et godt utvalg sikkerhetsfunksjoner, inkludert nødbremsing, detektor for trett fører og dekktrykksovervåkingssystem. Tilhengerstabiliseringsassistanse er også tilgjengelig.
Bremsene har en helt ny design med en enkel bremseboks som inneholder alle komponentene er samlet i en boks. Det skal gjøre at reaksjonstiden til den automatiske nødbremsen halveres sammenlignet med det tidligere systemet.
Forhåndssalget skal starte i Q1 og leveransene i Q3-2024.