Gasum med sterk biogass-satsing

Innen 2025 skal Gaum ha tilgjengelig 4TWh biogass på markedet.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Ansvar er et viktig element i Gasums strategi. Sammen med samarbeidspartnere og kunder jobber vi kontinuerlig med å utvikle nye metoder for å redusere utslippene. I løpet av de siste årene har vi klart å øke tilgjengeligheten av gass innen veitransport, sjøfart og industri, noe som har hjulpet kundene våre med å redusere deres egne karbonutslipp. Gass tilbyr noen svært kostnadseffektive alternativer for å nå utslippsmålene, sier Gasums administrerende direktør Johanna Lamminen i en pressemelding.

Johanna Lamminen, CEO, Gasum.

Selskapet ønsker å øke tilgjengeligheten av biogass for å nå en samlet reduksjon i karbonutslippene på en million tonn. Innen 2025 regner Gasum med å tilgjengeliggjøre 4 TWh biogass på markedet, fra selskapets egen produksjon og fra sertifiserte europeiske samarbeidspartnere.

I tillegg har selskapet som mål å redusere utslippene i sine egne produksjonskjeder for flytende naturgass (LNG) og biogass med én prosent per år, samtidig som de planlegger å ta i bruk nye energieffektivitetstiltak innen 2025.

Gasum øker produksjonskapasiteten og tilgjengeligheten av biogass ved å bygge nye anlegg og øke innkjøpene av biogass fra andre operatørers produksjonsanlegg. Gasum har nå 9 biogassanlegg i Finland og 6 i Sverige. I fjor kjøpte Gasum opp et biogassanlegg (40 GWh/år) i den svenske byen Skövde. Biogassanlegget i Loja i Finland (40 GWh/år) startet kommersiell produksjon i januar 2021, og Nymölla-anlegget (75 GWh/år) i Sverige vil gjøre det samme i løpet av året. Gasum er også i gang med å bygge et industrielt anlegg for produksjon av biogass fra husdyrgjødsel (120 GWh/år) i Götene i Sverige. Dette anlegget er planlagt ferdigstilt i begynnelsen av 2023. I tillegg planlegger selskapet å bygge biogassanlegg i Borlänge og Kalmar i Sverige samt i Uleåborg i Finland.

- Gasum investerer også tungt for å utvikle den nordiske produksjonen av andre fornybare gasser, blant annet syntetisk metan og grønn hydrogen. For eksempel samarbeider vi for øyeblikket med andre energioperatører for å utrede mulighetene til å bygge et pilotanlegg for produksjon av syntetisk metan, sier Lamminen.

Powered by Labrador CMS