GASS FOR TUNGTRANSPORT: Yrkessjåfør Rune Amundsen i Gunnar Knutsen AS er fornøyd med den mobile fyllestasjonen til Gasum på Yggeset gjenvinningsstasjon i Asker.

Inngår samarbeidsavtale på biogass

Fremhever biogass som en av flere energiløsninger og har plan om flere mobile fyllestasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gasum og Norges Lastebileier-Forbund (NLF) har inngått en samarbeidsavtale for å fremheve biogass som en av flere energiløsninger i det grønne skiftet. Dette skal gjøres ved å spre kunnskap om biogassen og dens fordeler som erstatning for diesel, står det i en pressemelding fra Gasum.

Samarbeidet, som trådte i kraft 1. januar 2024, har som mål å etablere biogass som en viktig løsning i det pågående grønne skiftet i transportsektoren, med fokus på å erstatte diesel.

- Med samarbeidsavtalen ønsker NLF, sammen med Gasum, å løfte frem biogass som en av flere grønne energiløsninger i det grønne skiftet. Dette skal skje gjennom promotering av biogass og dens fordeler ved å erstatte fossilt drivstoff, sier markedsdirektør i NLF, Kjell Olafsrud.

Mobile fyllestasjoner

I tillegg til stasjonsnettverket har Gasum introdusert sin første «mobile» fyllestasjon for flytende biogass, på Yggeset gjenvinningsstasjon i Asker. Stasjonen har vært i drift siden november. Den setter Gasum i stand til å levere biogass der det trengs, og den representerer første trinn i Gasums plan om å sette i drift flere lignende fyllestasjoner i fremtiden.

- Den nye stasjonen er en betydelig oppgradering for sjåførene som kjører biogassdrevne lastebiler, sier yrkessjåfør Rune Amundsen fra logistikkselskapet Gunnar Knutsen.

Yggeset-stasjonen er strategisk plassert gjennom tilknytningen til Gunnar Knutsen, et selskap med en stor biogassdrevet kjøretøypark, hvorav mange av lastebilene er stasjonert på den nyåpnede stasjonen.

2600 gass-lastebiler 

- Biogass er det optimale valget for tungtransport, sier Gasums salgssjef Jogeir Munkeby.

Per i dag er det ca. 2600 biogassdrevne lastebiler på veiene i Norge, hvorav 600 går på flytende biogass.

Planlegger utvidelse

Gasum planlegger å utvide infrastrukturen med nye fyllestasjoner på Skui i Bærum og i Sandnes i Rogaland, henholdsvis innen sommeren og utgangen av 2024. 

Syv terrawattimer

Gasum opplyser at deres strategiske mål er å forsyne det nordiske markedet med 7 TWh ( 1 terawattime er en milliard kilowattimer)fornybar biogass hvert år innen 2027. Dette volumet vil bety en reduksjon i CO2-utslippene på 1,8 millioner tonn i året, står det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS