2. april er premieren på TV-serien «Havna». Her ser du en kameramann fra ITV Studios Norway som filmer havnearbeider Asbjørn Bratthagen på jobb i Larvik havn. Foto: ITV Studios Norway.

Nå kommer «Havna» hjem til deg

TV-serien «Havna» har premiere på Max 2. april. I dokumentarserien som består av totalt 24 episoder, dreier seg om dagliglivet i tre norske havner – Borg havn i Fredrikstad og Sarpsborg, Grenland havn og Larvik havn.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i fjor høst at produksjonsselskapet ITV Studios Norway og MAX startet innspillingen. «Havna» lar seerne få et unikt innblikk i den daglige driften i noen av Norges aller travleste havner.

Produsent Liv Martinez-Aasen forteller entusiastisk om hvor artig det har vært å filme dagliglivet i havnene.

- For en yrkesstolthet folkene vi har møtt underveis, utviser! sier hun til Moderne Transport.

To «case» pr. episode

Martinez-Aasen avslører at serien går på TV-kanalen Max tirsdag, onsdag og torsdag klokken 21.30 – med andre ord – i beste sendetid. Den skal også være tilgjengelig på Dplay.

Totalt er det 24 episoder. Hver episode tar for seg to «case», som følges gjennom én episode, men det vil uansett være innslag fra alle de tre havnene hver gang. Og det er ikke bare de ansatte i havneadministrasjonene som filmes – her dukker både agenter, rederier og andre opp.

- Hvorfor lage en TV-serie om norske havner?

Havnene er viktige

- Norge er en sjøfartsnasjon, og med vår mer enn 100.000 kilometer lange kystlinje, har vi den nest lengste kysten i verden. MAX ønsker å sette fokus på havnenes betydning for samfunnet vårt, er svaret vi får.

- Siden vikingtiden har havnene vært det viktigste bindeleddet mellom oss og resten av verden, og vi er fortsatt avhengige av dem. Maten vi spiser, klærne vi har på, bilene vi kjører og materialene vi bruker til å bygge husene våre – det aller meste går via havna. Likeledes er det med det meste av det som produseres i vår region. Men hvilke mennesker er det som holder disse hjulene i sving? Stemmer myten om den barske havnearbeideren med virkeligheten i 2019? Dette ønsker vi å sette fokus på i dokumentarserien, sier Executive Producer i MAX, Evelina Mori.

- Dokumentarserien skal følge de mange personene, som jobber døgnet rundt for å holde samfunnet i gang. Fra havnedirektørene på toppen og til gutta og jentene på kaia. Fra losbåtene, som i allslags vær trekker og fører de store skipene inn i havna, til gutta og jentene som manøvrerer de massive kranene med millimeterpresisjon, forteller Mori.

Et mangfold

- TV-serien gir publikum en unik anledning til å få innsikt i et viktig samfunnsarbeid. Arbeidet som gjøres i havna er svært variert og aktiviteten er mangfoldig. Vi er stolte over å få vist fram dette. Våre ansatte og alle deltakerne i serien ser på denne TV-produksjonen med forventning og spenning og håper dette vil skape interesse hos publikum. Stor takk til alle flotte deltakere, for at de er med på å skape en slik serie, sier havnedirektør Finn Flogstad i Grenland Havn.

Powered by Labrador CMS