Sikrer budet digital tilgang
I boligprosjektet Kilen Brygge i Sandefjord leverer Unloc digital nøkkelløsning som gjør det mulig å dele nøkler med mobilen.
Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det norske selskapet Unloc utvikler en løsning som gjør det like enkelt å dele nøkler som det er å sende en tekstmelding. Gjennom appen kan du dele tidsbegrensede nøkler og åpne døren med mobilen.
Nå har Unloc inngått en avtale med AF Eiendom om å levere digital nøkkeløsning til boligprosjektet Kilen Brygge i Sandefjord. Eierne av de 136 leilighetene, som vil bli ferdigstilt i løpet av året, får dermed muligheten til å enkelt gi tilgang til leiligheten til alt fra pakkebud og vaskehjelp til en vaktmester eller en nabo som trenger å låne en kopp sukker mens du ikke er hjemme.
Konserndirektør for eiendom i AF Gruppen, Ida Aall Gram, sier at samarbeidet med Unloc passer godt inn under AFs mål om å løse samfunnsutfordringer.
– Vi arbeider aktivt med å drive frem ny teknologi som skaper verdi for brukerne, og samarbeid med høyteknologiske oppstartsselskaper er både nødvendig og veldig spennende, sier Aall Gram i en pressemelding.
På Kilen Brygge monteres det digitale låser i fellesinngangene. Beboerne velger selv hvilken type lås de ønsker inn til egen leilighet.
Nøklene som deles i appen er sporbare og tidsbegrensede, og man kan velge å motta varslinger når nøkkelen benyttes. Det er også en trygghet for beboerne som alltid vil ha «reservenøkler» tilgjengelig på mobilen, noe som vil redusere at fysiske nøkler kommer på avveie.
Forretningsutvikler i Unloc, Finn Magnus Holden, viser til at Grimstad kommune sparer ansatte i hjemmesykepleien for 6,2 mil i kjøring hver natt fordi de anskaffet digitale låser. De ansatte brukte tidligere unødvendig mye tid på å møtes for å utveksle nøkler, og kjøre innom kontoret for å kvittere nøkler ut og inn.
- Digitale nøkler bidrar til å redusere miljøpåvirkningen. Leverandører kan optimalisere sine kjøreruter og effektivisere logistikken. Da blir det færre biler på veiene. Hver sjåfør må vanligvis returnere to varer daglig på grunn av at folk ikke er til stede. Nå kan varene trygt leveres på dørmatta eller bak en annen låst dør, selv om ingen er hjemme. Det gir beboerne mer frihet — de slipper å sitte hjemme i «husarrest» og vente på en leveranse som aldri kommer, sier Holden.