Ingen enighet i tog-konflikten
Partene møtes tirsdag for å få slutt på den snart én måned lange streiken, men møtet var resultatløst.
Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) oversendte mandag ettermiddag et forslag til løsning av streiken i NSB og CargoNet, og mandag klokke 12 låste partene seg inn hos Riksmekleren for å prøve å bli enige.
Men etter 16 timers forhandlinger var konflikten fortsatt fastlåst.
– Det ble dessverre ingen løsning, sier leder Rolf Ringdal i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) til NTB like etter klokken 4 natt til onsdag.
- Reagerer sterkt
Fagforeningens leder Rolf Ringdal mener forslaget de hadde jobbet fram, innebar en helhetlig løsning på konflikten. Motparten, arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, var ikke enig.
- Spekter reagerer sterkt på at Lokomotivmannsforbundet nå har forledet kunder og passasjerer til å tro at de har endret kravene sine slik at togene igjen kan gå som normalt. I realiteten står de fast på kravet om å tariffeste hvilken kompetanse togførere skal ha, sier direktør for kommunikasjon og samfunnspolitikk Gunnar Larsen i Spekter.
- Det hjelper ikke å endre innpakning når innholdet er det samme. Lokomotivmannsforbundets krav innebærer fortsatt at fagforeningen både skal forhandle om, og kunne streike på, hva som skal være kompetansekrav til lokomotivførere og dermed også sikkerhet i NSB og CargoNet, sier Larsen.
Lokførerne har snart streiket én måned, noe som har hatt sterk innvirkning på nærings- og godstrafikken på skinner. Foruten å ha stanset alle lokaltog på Østfoldbanen som rammer titusenvis av passasjerer hver dag.
Beklager
Adm. direktør Arne Fosen i CargoNet beklager at dette medfører innstillinger av planlagte godstog, og som dessverre gir negative konsekvenser for godsfremførerens kunder.
- Streiken innebærer en vanskelig situasjon både for oss og våre kunder, sier Fosen.