Compend viser hva du kan

Compend er en oppstartsbedrift som tilbyr en helt nyutviklet kompetanseløsning som bistår virksomheter i å kartlegge, utvikle og tilgjengeliggjøre bedriftens kompetanse for andre.

Publisert

- Grunntanken for Compend er at næringslivet generelt, og spesielt noen bransjer, blir stadig mer regulert når det gjelder krav til dokumentasjon. Den byrden er omfattende for alle, og for noen kan bli for omfattende. For eksempel kan krav til å svare på anbud ta så mye tid for en mindre virksomhet, at de må si nei til en del av sitt forretningspotensial, sier Kristian Ulen, COO i Compend.

Startups på Transport & Logistikk

12 norske startups skal ha stand på Transport & Logistikk på The Qube på Gardermoen 21. og 22. oktober. Compend er ett av disse oppstartsselskapene. 

Transport og logistikkbransjen blir stadig mer regulert med krav til dokumentasjon. Bedrifter er ansvarlig for at de ansatte har de kurs og sertifikater som trengs, og mange må fornyes jevnlig.

-  Å sikre at man innehar lovpålagte kompetansekrav ved transport og håndtering av ulike varer og gods er veldig viktig, men mange virksomheter finner det både omfattende og uoversiktlig å holde oversikt over alle krav som stilles til ansatte og bedrift og til enhver tid etterleve gjeldende regelverk. Hovedformålet for Compend er å forenkle og automatisere dette arbeidet for virksomheter og gjøre flere bedrifter i stand til å konkurrere om en større mengde oppdrag enn hva de evner å gjøre i dag, sier Ulen.

Gjennom Compend kan man også bestille kurs som trengs. Lederen bestille kurset, den ansatte blir meldt på og gjennomfører, og dokumentasjonen blir automatisk lagret på den ansattes CV og blir tilgjengeliggjort på arbeidsgivers dashbordløsning i Compend.  I en hverdag med bruk av underleverandører for utførelse, kan Compend benyttes til å dokumentere for oppdragsgiver at den utførende innehar alle nødvendige kompetanser og tillatelser.

Compend ble startet av Audun Andreassen, som har savnet et slik verktøy da han i mange år jobbet i entreprenørbransjen. Sammen med Kristian Ulen eier han 90 prosent av bedriften.

Compend ble lansert for fullt i august, etter utprøving hos flere pilotkunder. Den første kunden er på plass – et stort IT-selskap med flere hundre ansatte

- Vi har fått enormt med oppmerksomhet i næringslivet. Vi har mange store kjente norske virksomheter som rett og slett som venter på å få en slik løsning. Vi har tro på at vi har funnet en nerve her, sier Ulen.

Powered by Labrador CMS