OPPKJØP: Nordic Transport Group styrker sin posisjon i møbellogistikkmarkedet gjennom oppkjøpet av Schenker Italianas divisjon i Como.

NTG kjøper Schenker-virksomhet

Nordic Transport Groups (NTG) datterselskap i Italia har inngått en avtale om kjøp av Schenker Italianas møbel-logistikkaktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Den landbaserte møbellogistikkdivisjonen til Schenker Italiana, lokalisert i Como, Italia, er en spesialisert fullserviceleverandør av møbellogistikkløsninger, med fokus på håndtering, lagring og transport av eksklusive møbler. Nå kjøpes virksomheten opp av Nordic Transport Group (NTG), opplyser NTG i en pressemelding.

Oppkjøpet inkluderer et strategisk plassert anlegg i Como. I regnskapsåret som slutter 31. desember 2023, rapporterte virksomheten en omsetning på 12,2 millioner og forventes å generere et driftsresultat på rundt 500.000 euro.

– Oppkjøpet av Schenker Italianas landbaserte møbellogistikkaktiviteter understreker vår ambisjon om å styrke og utvide vår møbelvertikal. Ved å slå oss sammen med møbelmerket vårt, LGT Logistics, utnytter vi vår eksisterende ekspertise og evner til å gå inn i et strategisk viktig nytt marked, sier Jesper Petersen, CEO for Road & Logistics i NTG.

Etter gjennomføringen av transaksjonen vil den landbaserte møbellogistikkvirksomheten til Schenker Italiana S.p. A bli overført til NTG Transport S.r.l og vil operere som et frittstående datterselskap av NTG. Det vil samarbeide med LGT Logistics, NTGs datterselskaper for møbelspesialister i Norden.

Tidligere i sommer kjøpte NTG opp asiatiske Freightzen Logistics. Siden NTG ble dannet i 2011 har selskapet gjort mer enn 30 oppkjøp. Men før NTG kan legge den italienske møbelspesialisten til bassenget, må salget godkjennes av myndighetene.

Powered by Labrador CMS