MTAB ble grunnlagt i i Stockholm i 1968, med en transportløsning for skjøre produkter som det var vanskelig å frakte, og har siden utvidet virksomheten til Danmark, Finland og Norge.

Kjøper norsk DHL-avdeling

MTAB kjøper opp DHLs avdeling for kunsttransport i Norge.

Publisert

MTAB og DHL Global Forwarding har inngått en avtale der MTAB kjøper opp DHLs avdeling for kunsttransport i Norge, opplyser DHL i en pressemelding. MTAB kommer til å opprettholde alle forpliktelser overfor kunder, leverandører, og berørte ansatte. DHL Global Forwarding vil med dette styrke og fokusere på egen kjernevirksomhet innen fly, sjø og landtransport, heter det i pressemeldingen.

Simon Fors er CEO i MTAB Group, en jobb han overtok fra sin far Stefan Fors i 2011.

– Vi har over 50 år med erfaring innen kunsttransport og et godt etablert samarbeid innen kunst-, galleri- og museumssektoren, så vi er i en god posisjon til å kunne fortsette å utvikle forretningen og å tilby service av beste kvalitet til kundene våre, sier Simon Fors, CEO hos MTAB Group.

Ifølge Fors er oppkjøpet motivert av MTABs ønske om å styrke sin markedsposisjon som fullserviceleverandør av logistikktjenester til kunder i kunstmiljøet.

Hos MTAB har vi funnet en svært dyktig og erfaren partner med en forretningskultur som setter kunden og mennesker i sentrum, sier Mona Juell, administrerende direktør hos DHL Global Forwarding i Norge. 

– Vi er svært fornøyde med at en spesialist innen kunsttransportsektoren skal videreføre og utvikle den forretningen vi har bygd opp gjennom mange år, legger hun til.

Partene kommer ikke til å offentliggjøre økonomiske eller juridiske opplysninger om overføringen. Det forventes at overføringen er fullført i fjerde kvartal i 2024.

Powered by Labrador CMS