Lanserte resirkulerbar fiskekasse

Fiskekasser i bølgepapp. 

Publisert Sist oppdatert

En av fiskeeksportens store miljømessige utfordringen, er bruk av engangs isoporkasser i transporten. Det ønsker DS Smith å gjøre noe med, og har lanserte DryPack som er en resirkulerbar fiskekasse i bølgepapp.

Ifølge produsenten skal DryPack ta mindre plass enn EPS-kasser og således vil det være mulig å spare transportutgifter.

DryPack er godkjent for luftfrakt av IATA. Den er plassbesparende, som flatpakket ved leveranse, i tillegg til å ta lite plass under transport og ved lagring. De pakkede boksene har også lavere høyde enn tradisjonelle EPS-bokser, opplyse produsenten i en pressemelding. Kassene har de nødvendige isolasjonsegenskapene som kreves for å lagre og transportere fersk fisk, og skal være fullstendig lekkasjesikker.

Med DryPack er det mulig å levere mer fisk med mindre emballasje, og således spare transportkostnader opplyser produsenten.

I Norge bruker allerede Kvarøy og Norway King Crab DryPack i sin transport.

DryPack er produsert av skogstrær og resirkulerte bokser. Når papirfibrene i bølgekassen ikke lenger kan brukes, går den tilbake til naturen og blir til skog igjen. Materialet inneholder under tre prosent plast, noe som betyr at det kan sorteres som papp, der plasten senere sorteres ut og resirkuleres.

Fiskekassen DryPack er tilgjengelig i tre standardstørrelser med hvit eller brun inn- og utside, alle tilpasset paller for enklere transport. Dimensjonene kan også tilpasses.

Powered by Labrador CMS