SATSER: Posten satser veldig på elektriske kjøretøy til sin distribusjon, og har fått mye støtte til å etablere egne ladere på sine lokasjoner.

Posten fikk halvparten av Enovas gigantpott

Enova setter ny rekord i støtte til bedrifter som vil etablere ladere for tunge biler.

Fordelt på 59 prosjekter vil både små og store bedrifter med støtte fra Enova nå etablere bedriftsladere for tunge kjøretøy. Ved å bedre legge til rette for lading hos bedrifter skal støtten bidra til å stimulere til økt kjøp og bruk av tunge elektriske kjøretøy, skriver Enova i en melding.

Halvparten til Posten

Det vil til sammen etableres 363 nye dedikerte ladepunkt for bedriftslading rundt om i landet, og en aktør som skal etablere hele 179 av disse er Posten Bring AS.

- Dette er veldig gledelig og setter oss i stand til å realisere neste fase i vårt arbeid med å bygge opp en landsomfattende ladeinfrastruktur for tyngre kjøretøy. Vi har allerede etablert slike ladestasjoner på 10 av våre terminaler, og de neste to årene vil vi etablere tilsvarende anlegg på ytterligere 10 terminaler ulike steder i landet. Innen utgangen av 2026 vil alle Postens terminaler ha tilgang til ladeinfrastruktur for tyngre kjøretøy. Etablering av denne ladeinfrastruktur er viktig for oss i Posten Bring, men kommer også våre eksterne samarbeidspartnere til nytte, sier Hans-Øyvind Ryen som er konserndirektør i Posten Bring.

DISSE FIKK STØTTE: Vedlagte kart viser en oversikt over aktører som har mottatt støtte fra Enova til bedriftsladere i den tredje søknadsrunden i 2024.

– Dette er den største tildelingen vi har hatt på programmet for bedriftslading, og det er gledelig å se at så mange tar steget og investerer i tunge nullutslippskjøretøy, sier leder for landtransport i Enova, Marie Tranaas Skjærvik.

- Det er nettopp dette som er formålet med programmet, å gi markedet en ekstra dytt i omstillingen fra fossilt til nullutslipp. Hittil har støtteprogrammet bidratt til at det skal etableres over 1000 nye ladepunkter for tunge kjøretøy, sier hun.

Siste mulighet

Det er fortsatt én mulighet igjen til å få støtte til hjemmelading av tunge kjøretøy. Frist er 16. september og man kan søke her. I tillegg har programmet «Underveislading for tunge kjøretøy» ny søknadsfrist 28.oktober, og til dette søker man her.

- Vi håper på mange gode søknader her også, som vil bidra til et godt ladenettverk langs riksveiene, avslutter Skjærvik.

Powered by Labrador CMS