Snart klart for verdens største nyttekjøretøymesse:

LANSERINGEN: Bildet er fra lanseringen av Tesla Semi, bilen er nå i drift hos Pepsi i USA, og nylig annonserte at de er i gang med å bygge fabrikken som skal bygge Tesla.

Nå kan du prøvekjøre Tesla Semi

Selv ikke pressen har sluppet til for å få prøvekjøre Tesla Semi, men nå stiller Tesla trekkvognen til rådighet under IAA. Det er mulig å sette seg på liste for å få prøvekjøre bilen under utstillingen 17.-22. september.

Publisert

Når årets store happening innen transportsektoren går av stabelen i Hannover i dagene 17. til 22. september så er det med over 1650 utstillere fra 41 land, en deltagelse som er 20% høyere enn siste gang IAA Transportation ble avviklet i 2022. Hele 73% av utstillerne er internasjonale, noe som viser at IAA er den viktigste globale arenaen for transportindustrien.

Det er varslet hele 145 verdens- og messepremierer samt en rekke nye innovasjoner som vil bli vist frem for første gang. Med økningen i antall utstillere har det også vært nødvendig å ta i bruk flere haller enn det som ble benyttet i 2022.

Infrastruktur er viktig

Hildegard Müller, president for VDA, sier at nyttekjøretøyindustrien har en nøkkelrolle i å nå globale klimamål, så vel som de nåværende utfordringene knyttet til behovet for utvidelse av infrastruktur, mangel på arbeidskraft, økende energikostnader, og geopolitiske usikkerheter.

KLAR TALE: Hildegard Müller, president for VDA, sier at nyttekjøretøyindustrien har en nøkkelrolle i å nå globale klimamål.

- Bil- og nyttekjøretøyindustrien er tydelig på vei til transformasjon, og IAA TRANSPORTATION viser at produktene for klimanøytral og digital mobilitet allerede eksisterer. Målene er klart definert, innovasjonene er klare for serieproduksjon – nå må kjøretøyene ut på veien. For å få til dette er hensiktsmessige rammebetingelser nødvendig, sammen med en strategisk, integrert næringspolitisk agenda som muliggjør utvidelse av nødvendig ladeinfrastruktur. Vårt oppdrag er en internasjonalt økonomisk vellykket bilindustri som er forpliktet til målet om klimanøytralitet og motiverer andre regioner til å gjøre det samme. Generelt sett er klimanøytralitet i transport en kollektiv oppgave. Teamet består av ulike aktører: Bilindustrien er en sentral aktør, sammen med energiselskaper, nettoperatører og andre interessenter. Brussel og Berlin setter rammene – men vi når målet vårt bare hvis reglene koordineres og revideres jevnlig. Det er betydelig rom for forbedringer, sa Hildegard Müller, VDA-president.

Fremtidsrettede temaer

Utstillingen legger spesiell vekt på teknologiske innovasjoner, spesielt batteridrevne og hydrogenteknologier. Megawatt Charging System (MCS), som muliggjør effektiv lading av tunge nyttekjøretøyer, er et sentralt element. Denne utviklingen støttes av konkrete partnerskap. Videre har antallet varebil- og battericelleprodusenter økt betydelig. Også representert ved IAA TRANSPORTATION er lastesykkelprodusenter, hydrogenprodusenter, software og teknologiselskaper. Den mangfoldige utstillerblandingen gjenspeiler tydelig den mangefasetterte naturen til transport- og logistikkbransjen.

Testkjøringer og demonstrasjoner

HENGER: Denne hengeren fra Trailer Dynamics og Krone vil det være mulig å prøvekjøre i kombinasjon med både diesel og elektrisk trekkvogn.

I tillegg til en rekke kjøretøy fra de kjente og tradisjonelle leverandørene er det også en rekke selebre gjester som har varslet at det vil være mulig å testkjøre bilene under messen, blant annet står det at Tesla Semi skal være blant produktene det skal være mulig å kjøre. Det her hittil vært umulig for presse å få testkjøre disse lastebilene, og at Tesla i det heletatt stiller ut på messer hører til sjeldenhetene.

Et nytt produkt fra Maxus som har lansering under IAA vil også være tilgjengelig for prøvekjøring sammen med eDeliver 5 & 7. Det er for øvrig norske RSA som har ansvaret for Maxus-standen under IAA.

PRØVEKJØR: Også Kinesiske Windrose vill det være mulig å prøvekjøre i Hannover.

En annen spennende prøvekjøringsmulighet er Trailer Dynamics elektriske tilhenger som både regenerer og hjelper til med fremdriften for å spare drivstoff. Her vil det være mulig å kjøre denne løsningen med både elektrisk og dieseldrevet trekkvogn.

Den siste kuriositeten vi skal nevne er Kinesiske Windrose som vil ha både en 6x4 og en 4x2 elektrisk trekkvogn tilgjengelig for prøvekjøring.

Prisutdelinger

Underpressedagen før IAA Transportation 2024, 16. september, vil det også være et arrangement hvor det blir delt ut en rekke priser. Her vil årets lastebil 2025, årets varebil 2025 og Truck Innovation Award 2025 som AT.no er med i juryene til bli utdelt sammen med årets buss 2025 og Trailer Innovation Award.

Nyhet: Sjåfør- og familiehelg

Et nytt tillegg til årets arrangement er IAA Driver and Family Weekend, som finner sted 21. og 22. september. Denne helgen byr på spesielle attraksjoner for sjåfører og deres familier, inkludert den offisielle Truck Racing Paddocken fra FIA racing-serien, en lastebilkjøreskole, og en utendørs scene med konserter og underholdning for alle aldre. Besøkende kan også nyte Solar Pariserhjulet gratis, noe som gir et unikt perspektiv på IAA Transport.

- Sjåførene er hjertet i logistikkbransjen. Deres engasjement og ekspertise er uunnværlig for jevn flyt av godstrafikk. IAA Driver and Family Weekend tilbyr en unik mulighet til å anerkjenne deres prestasjoner og gi en spesiell opplevelse for dem og deres familier,” understreket Jürgen Mindel, VDAs administrerende direktør.

I tillegg vil utstillere denne helgen tilby eksklusive tilbud. Blant annet vil BPW Bergische Achsen KG være vertskap for BPW ECO Disc Challenge, hvor besøkende kan konkurere om å skifte bremser raskest, motstander vil være sjefsmekaniker Tim Frost og det loves premier.

Unimog Experience fra Daimler Truck AG lar besøkende delta i en spennende tur i dobbeltkabinen til Unimog U 4023.

ZF Group tilbyr besøkende sjansen til å oppleve realistiske kjøresituasjoner i en innovativ lastebilhytte og få en følelse av livet bak hjul.

Sjåfører kan kjøpe rabatterte helgebilletter på stedet for 8 €. En familie helgebillett koster 20€ (2 voksne og 3 barn). Enkeltbillettprisen for helgen er 10€.

IAA konferanse: Sentrale spørsmål om transportfremtiden

Konferansen samler internasjonale eksperter og industriledere for å diskutere ulike spørsmål om fremtidens transport. En rekke internasjonale eksperter og industriledere forventes på hovedscenen, inkludert Martin Daum (styreleder, Daimler Truck Holding AG), Arnd Franz (administrerende direktør, Mahle), dr. Stefan Hartung (styreleder, Robert Bosch GmbH) ), Dr. Holger Klein (styreleder, ZF Group), Kim Kohlmeyer (Manager E-Mobility, Transport & Environment), Olof Persson (CEO, Iveco Group), Dan Priestley (Senior Manager, Semi Truck Engineering Tesla), Karin Rådström (administrerende direktør, Mercedes-Benz Trucks), Peter Schäfer (EVP & CSO Automotive hos Infineon Technologies), Harald Seidel (president, DAF Trucks N.V.), Sara Schiffer (daglig leder, hylane), og Andreas Schmitz (administrerende direktør, Schmitz Cargobull) ). Tallrike politikere vil også delta, inkludert Robert Habeck (forbundsminister for økonomiske saker og klimaaksjoner), Dr. Volker Wissing (forbundsminister for digital og transport), og Daniela Kluckert (parlamentarisk statssekretær i det føderale departementet for digital og transport).

Powered by Labrador CMS