Skal levere betong helelektrisk

Skedsmo Betong forbereder seg på nye krav i Oslo-området.

Publisert

Selskapet fikk nylig overlevert to nye hel-elektriske betongbiler som skal brukes til leveranse av betong i Oslo-området.

BILENE: Dette er de to første som både er bygget og levert av Volmax og Jørn Glad AS, men også de første elektriske betongbilene Skedsmo Betong tar i bruk.

Bilene er de to første Volvo FM Electric betongbilene som har blitt levert av Volmax med Liebherr påbygg fra Jørn Glad AS i Norge.

«Oslo Kommune og andre byggherrer krever utslippsfire byggeplasser og vi skal sikre at vi er i stand til å møte disse kravene. Vi etablerer hurtigladere på Berger og Fornebu for å sikre ladekapasitet», opplyser selskapet i en pressemelding.

Skedsmo Betong melder vider at selskapet har stort fokus på bærekraft, og at anskaffelsen av disse bilene er en naturlig utvikling i deres strategi og arbeid for å redusere negativ påvirkning på miljø og klima.

- I tillegg til å arbeide med betonger som stadig har mindre CO2-avtrykk, vil vi også gjøre det vi kan for å redusere påvirkning av transporten, sier daglig leder i Skedsmo Betong, Lars Haagen Børrud.

Bilene er også mer stillegående enn konvensjonelle dieselbiler. Mindre støy og lave utslippsnivåer er ikke minst positivt i nabolagene som bilene er i, samt at løsningen skal gi sjåførene en bedre hverdag.

Powered by Labrador CMS