Byggingen av Teslas lastebilfabrikk er i gang i Nevada. I bakgrunnen ses Tesla Giga Factory, som produserer batterier.

Her skal Elon Musk bygge lastebilene sine

Tesla Semi Factory skal stå klar neste år, og serieproduksjon er estimert å starte i 2026.

Publisert
Slik skal fabrikken se ut når den er ferdig, ifølge lederen for Tesla Semi-programmet, Dan Priestley.

Lederen for Tesla Semi-programmet, Dan Priestley, har publisert en gjengivelse av den kommende Semi Factory som for tiden er under bygging i Nevada. Den skal stå ferdig i 2025, en dato som ville være på linje med selskapets tidligere uttalte mål om å starte serieproduksjon senere samme år. Tesla har som mål å til slutt bygge 50.000 Semi årlig.

Den kommende fabrikken ligger rett ved siden av Tesla Giga Factory som produserer litiumbatterier for Elon Musks bilselskap, og ligger like øst for Reno i Nevada.

Pepsi Co. er det eneste kjente eksterne selskapet som har satt Tesla Semi i drift.

Veien frem til den kommende el-lastebilen fra Tesla, har vært lang og kronglete. Tesla Semi ble første gang vist frem i 2017, med plan om serieproduksjon i 2020. Produksjonen kom i gang i svært liten skala i 2022. Så langt er rundt 70 Tesla Semi bygget, og de fleste av dem er lever til Pepsi Co, som er den eneste kjente brukeren av lastebilen.

Flere selskaper, deriblant norske som Tine og Posten, betalte tidlig et depositum på 20.000 dollar for å være blant de første som får en Tesla Semi. Ryktene skal ha det til at en standard Tesla Semi, med rekkevidde på rundt 480 kilometer, vil koste 150.000 dollar. En versjon med rekkevidde på 800 kilometer vil i så fall koste 180.000 dollar.

Så får vi se når de første Tesla Semi-ene fra fabrikken vil bli levert, og når det blir aktuelt med leveranser i Europa. Tidligere har Tesla antydet av produksjon for det europeiske markedet vil skje i Europa.

Powered by Labrador CMS