Daglig leder i Fabritius Erik Stensli, Håkon Gundersen i Sverge Knutsen AS og Halvor Snarvold, prosjektsjef i Fabritius Gruppen AS.

Fabritius sikrer seg enda mer areal ved Gardermoen 

Samlet øker Fabritius sitt tomteområde i Gardermoen Næringspark til 1450 dekar.

Publisert

Fabritius har inngått et viktig og langsiktig samarbeid med Sverre Knutsen AS V/ Håkon Gundersen. Dette skjer i forlengelsen av et langt og godt samarbeid rundt regulering og infrastrukturavklaringer, for det nå felles eide området på søndre Vilbergmoen. I praksis innebærer dette at Håkon Gundersen, som er en betydelig grunneier i området, legger inn sine tomter i et felles eid selskap med Fabritius, som totalt vil omfatte 450 dekar regulert tomteareal, opplyser Fabritius i en pressemelding.

- Effektive tomter

– Samarbeidet og tomtebanken vi kan tilby våre kunder som følge av dette er med på å kunne løse mange av de kundedialogene vi har. Effektive tomter til utvikling av større lagerbygg er mangelvare når det etterspørres god beliggenhet, tett på hovedfartsårene ut og inn fra Oslo. Vi gleder oss til videre utvikling av prosjekter på Gardermoen, sier daglig leder i Fabritius, Erik Stensli.

Fabritius' område i Gardermoen Næringspark blir da på totalt 1450 dekar. Til sammenligning er hele logistikkområdet ved Vestby rundt 2000 dekar. 

– Vi oppnår en samlet utvikling, samt kan tilby større leietakere de beste tomtene på Gardermoen. Eierne har en langsiktig tilnærming til Gardermoen, både hva gjelder området og byggene man utvikler. Det er flere dialoger med potensielle leietakere, og Fabritius forventer at det i årene fremover vil signeres et betydelig antall leiekontrakter, skriver Fabritius i meldingen.

Enkelttomter på 350 dekar

Fabritius har allerede utviklet over 65.000 m² lagerbygg på tomteområdene nærmest E6. Med tomtene Fabritius nå har tilgang til, kan selskapet tilby byggeklare tomter på opptil 350 dekar i ett enkelt prosjekt. Til sammenligning er Ahlsells nye gigantlager på Eidsvoll på en tomt på rundt 260 dekar.

– De største logistikkanleggene i norsk målestokk kan etableres, men området vil også utvikles med mindre lager- og logistikkbygg tilpasset brukerne, skriver Fabritius i meldingen.

Tomtene er ferdig regulert og klare for utbygging. Infrastruktur og byggeprosjekter er igangsatt på området.

I tillegg til Gardermoen kontrollerer Fabritius 350 dekar tomt i Oslo Logistikkpark Drøbak og sammen med diverse øvrige tomter er da porteføljen på rundt 2.000 dekar med tomt.

Powered by Labrador CMS