KREVENDE MARKED: Bakgrunnen for den mulige fusjonen er et behov for større rekruttering av nye sjåfører og eiere og nye og mer krevende regler og lovverk, kombinert med mer krevende kunder.

Sikter på fusjon: Transport-Formidlingen SA og Transportsentralen i Sarpsborg SA

MILLIARD-SAMMENSLÅING: Et sammenslått foretak med 100 andelshavere, 500 biler og en omsetning på over 1,2 milliarder kroner,

Publisert

Transport-Formidlingen SA og Transportsentralen i Sarpsborg SA har forhandlet med sikte på en fusjon mellom de to samvirkeforetakene, kommer det fram av en pressemelding. 

Hensikten skal være å styrke samvirkemodellen i møte med nye utviklingstrekk i markedet og samfunnet.

Styrene i begge foretakene sier at flere utviklingstrekk til sammen bidro til at de innså at foretakene er best tjent med å slå seg sammen.

– Vi har begge behov for større rekruttering av nye sjåfører og eiere. Nye og mer krevende regler og lovverk, kombinert med mer krevende kunder både i både privatmarkedet og bedriftsmarkedet, ikke minst drevet av det grønne skiftet, har også vært avgjørende for beslutningen om å slå oss sammen.

Det sier styreleder Gudbrand Kvaal i Transport-Formidlingen og styreleder Pål Andre Ekhaugen i Transportsentralen Sarpsborg i en felles kommentar. De legger til:

– Disse utviklingstrekkene setter større krav til vår dyktighet som transportformidlere, og de endrer forutsetningene for å sikre tilfredsstillende lønnsomhet. Det handler om å legge et solid grunnlag for å tilby bedre betingelser og tjenester, både overfor kundene og eierne. 

1,2 milliarder

Et sammenslått foretak med 100 andelshavere, 500 biler og en omsetning på over 1,2 milliarder kroner, vil være mer robust til å møte et voksende og krevende marked med økende transportvolumer.

Behov for rasjonalisering

Begge foretakene innser at det fremover vil være et kontinuerlig behov for rasjonalisering av drift, samt utvikling av interne og eksterne driftsløsninger og digitale løsninger. Kvaal og Ekhaugen sier dette om hva kunder og eiere kan forvente de kommende årene:

– Begge partene i fusjonen har sterke egenskaper som det er viktig å ivareta. Med utgangspunkt i disse skal vi utrede nøye hvordan et felles foretak skal rasjonalisere, samtidig som vi aldri skal vike fra våre samvirkeprinsipper. Nå skal vi sammen skape større og sterkere fagmiljøer. Det skal vi oppnå ved å styrke kapasitet, eierskap og posisjon iblant annet Østfold-regionen, samt legge til rette for fremtidig vekst og utvikling.

Medlemmene i begge foretak er blitt grundig orientert, og man har startet et samarbeid fra i høst. Medlemmene vil bli invitert til å gjøre sine formelle beslutninger i ekstraordinære årsmøter våren 2025.

Foretakene vil fungere som selvstendige enheter mot kunder, leverandører og samarbeidspartnere fram til de formelle vedtak er godkjent og registrert.

Powered by Labrador CMS