TEAMET I HERA SOLUTIONS: Fra venstre: Vetle Skaar, Andrine Kristine Gudbrandsen, Ole Hermann Bakka, Inger-Lovise Fjellgaard og Lotte Boekestijn.

Gjør digitale fraktbrev enkelt

Hera Solutions skal fjerne papirmøllen fra norsk, og internasjonal, transportbransje.

Publisert

Inger-Lovise Fjellgaard (25) vokste opp med å se lastebiler frakte fisk fra hjemstedet Lovund, og oppdaget tidlig alt papirarbeidet og fordyrende administrasjon som følger med en transport. Da hun tok sin mastergrad i entreprenørskap ved NTNU gikk hun i dybden på problemstillingen og det er bakgrunnen for at hun startet Hera Solutions.

Startups på Transport & Logistikk

12 norske startups skal ha stand på Transport & Logistikk på The Qube på Gardermoen 21. og 22. oktober. Hera Solutions er ett av disse oppstartsselskapene. 

Selskapet lager programvaren Hera Road for dokumenthåndtering innen transport og logistikk, med hovedfokus på fraktbrev. 

– Det vi fokuserer på er å gi tilstrekkelig og skikkelig dokumentasjon uten masse mellomledd, sier Fjellgaard.

Hera Road testes nå av flere brukere.

– Vi er i tidlig stadium i brukertesting av Hera Road, et administrasjonspanel og sjåførapplikasjon for store og små vareeiere og transportører som ikke har store internsystem for dokumenthåndteringen. Små og mellomstore transportører bruker inntil 6 timer daglig på å manuelt gjennomgå ferdig kjørte ordre via fraktbrevene for så å fakturere ut oppdragene, bare fordi arbeidsprosessene forholder seg til fysiske fraktbrev, forteller Fjellgaard.

Selskapet har i dag totalt fem ansatte, inkludert Fjellgaard selv og har base i Trondheim. Hera Solutions har i løpet av ett år landet over tre millioner kroner i investeringer i privat kapital, og fått over én million i tilskudd fra Innovasjon Norge. Flere betalte betatester er i gang før lansering i årsskiftet 2024/25.

– Vi har begynt å implementere hos brukere før lansering. Så nå i høst er det fullt kjør på å hente inn kunder, sier Fjellgaard.

Powered by Labrador CMS