Milepæl for sjøtransporten
Sea-Cargo bidrar til milepæl innen sjøtransporten i Midt-Norge.
Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Båtanløp og havnetrafikk i Surnadal realiseres etter 25 års langt arbeide. Nyheten kom under en pressekonferanse i forbindelse med næringslivsdagen i Surnadal torsdag.
Sea-Cargo i hovedrollen
- Vi kan i dag fortelle det gledens budskap at Sea-Cargo stiller med båten Sea-Cargo Express. Vi har hatt tett kontakt med lokalt næringsliv og kommunen de siste fem år, og har kommet til at det er grunnlag for å drive en havn her, sier Grete Leren Kroknes i Sea-Cargo.
12. februar skal prosjektet tas videre, og det blir da kjent mer detaljert om når, hvordan og hvor ofte båten skal gå. Før oppstart skal et lokalt selskap, foreløpig kalt Surnadal Havn, få på plass terminal.
Kristiansund og Nordmøre Havn utvider dagens rampe for å ta imot større båter i framtida.
Næringslivet jubler
Lokalt næringsliv jubler for initiativet som har stor positiv betydning for ikke minst transportbransjen i hele regionen.
- For oss betyr det mye at vi med dette får råstoff levert til kai. Det er et stort framskritt for oss, sier Roald Boge i Pipelife Norge AS.
Går alt etter de ambisiøse planene, kan det meste være klart allerede kommende sommer.
Mtlogistikk har tidligere skrevet at Sea-Cargo planlegger ukentlige anløp i Surnadal Havn. Oppstarten har vært avhengig av forpliktende avtaler mellom Sea-Cargo, Pipelife og Talgø.
Sea-Cargo har stor tro på Surnadal Havn som industrihavn for Midt-Norge, og at transportvolumet via havna vil øke med flere ukentlige anløp.
Hyppige anløp
Surnadal kommune har lagt forholdene til rette for oppstart. En ro/ro-rampe er på plass i havna. En tror nå på ukentlige anløp i nær framtid.
Brukerne av havna har tomt til rådighet for havnelager som kan bygges ut etter behov. Kommunen fyller også opp et stort område i havna, der det er god plass til industrietablering og containerlagring.