KLART FOR INNOVATION HUB24:

Havna i Kristiansand blir sentrum for både Innovation HUB24 og Havnekonferansen 21. og 22. august.

– Det er gøy å se hvor fort ting går

Innovation HUB24 arrangeres dagen før Havnekonferansen i Kristiansand og gir en smak på fremtidens sjøtransport. Og fremtiden kommer fort. 

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 22. august er det klart for Havnekonferansen i Kristiansand, med et bredt og sammensatt program. Det imidlertid også gode grunner til å ta turen til Kristiansand dagen før. Da arrangerer nemlig Shortsea Promotion Centre nemlig Innovation HUB24 i samarbeid med Havnekonferansen.

På fjorårets Innovation HUB fikk havnedirektør Atle Johannessen kjørt seg bak spakene da Hive Autonomy hadde live demo. NHO LTs Ole Andreas Hagen følger spent med. I år forteller Hive om deres første «use case» Foto: NHO Logistikk og Transport

– Bakteppet er at hvis ikke transportformene er effektive er de heller ikke bærekraftige, sier Jørn Askvik, daglig leder i Shortsea Promotion Centre Norway.

Han lover at deltakerne på konferansen får utforsket nye fremskritt knyttet til teknologi og innovasjonsprosesser, og ikke minst bli inspirert av bransjeledere som deler sine visjoner om hvordan vi kan møte våre fremtidige transportutfordringer på en bærekraftig måte.

Rask utvikling

Dette er fjerde året han arrangerer Innovation Hub.

– Det som er gøy er å se hvor fort ting går, sier Jørn han, og peker på at da havnedirektør i Moss Øystein Høsteland Sundby for fire år siden pratet om autonome elektriske sjødroner, virket det som science fiction.

– Men det som virket langt fremme for fire år siden, er nå i drift. Og i fjor kjørte Hive Autonomy en live demo, og allerede i år står de på scenen og forteller om realiseringen av sitt samarbeidsprosjekt med Yara, sier Askvik.

Læring på tvers

Jørn Askvik er daglig leder i Shortsea Promotion Center

Askvik forteller at bredden i programmet i år er stor, og peker på viktigheten av at de ulike transportformene lærer av hverandre. En av de første som skal på scenen er Hølvold Flemming, som er Digital Business developer i Avinor.

– Han skal snakke om skal snakke om hvordan gjenbruke kunnskap og lære av hverandre, på tvers av transportformene, sier Askvik.

Læring på tvers av landegrenser er også på programmet. Patric Benrick er sjef for utvikling og innovasjon i Göteborg Hamn og skal også dele av sin kunnskap.

Se hele programmet og lenke til påmelding til Innovation Hub her. 

Innovation Hub arrangeres som nevnt i samarbeid med Havnekonferansen i Kristiansand, som har tatt mål av seg til å bli Nord-Europas viktigste. Les mer om den her:

 

Powered by Labrador CMS