VINNER: Jarlath Sweeney (t.v.), president for International Van of the Year-juryen, overrakte trofeet for Van of the Year 2025 til Heinz-Jürgen Löw, sjef for LCV Renault Group.

Renault Master Årets varebil 2025

HANNOVER: Pressedagen under IAA 2024 ble avsluttet med en sermoni hvor trofeet til Van of the Year 2025 ble delt ut.

Publisert

Det er den 33. gangen prisen for årets varebil ble delt ut. Prisen ble delt ut under «Night of the Stars»-gallabanketten på IAA Transportation 2024 i Hannover, Tyskland mandag 16. september.til Renault Master som nylig er lansert i sin 4. generasjon etter at den første ble lansert i 1980.

Etter at stemmene fra juryen, som består av 25 nyttekjøretøyjournalister fra hele Europa, var talt opp, var det klart at nye Renault Master havnet på toppen av listen. Den var fulgt av nye Ford E-Transit Custom og Stellantis ProOne Large Van-serien som delte andreplassen tett fulgt av nye Ford Transit Courier og den siste versjonen av Mercedes-Benz eSprinter.

Det var den femte gangen i den 33 år lange historien til International Van of the Year Award (IVOTY) at Renault vant denne prestisjetunge prisen. Tidligere har andre generasjons Master vunnet i 1998, etterfulgt av Trafic i 2002 og Kangoo Z.E. som ble det første helelektriske nyttekjøretøyet som vant denne prisen i 2012. Kango vant igjen i 2022 med den foreløpig nyeste generasjonen av Kangoo Van, en pris de delte med Mercedes-Benz Citan II, før de nå vant igjen med nye Master for 2025.

- IVOTY-juryen var imponert over det komplett nye designet og høye nivåer av innovasjon og teknologi utviklet for den nye Master-serien, som har avansert aerodynamikk, økt brukervennlighet og forbedret effektivitet, plass, sikkerhet og komfort. Pluss det faktum at den nye modulbaserte plattformen er utviklet for diesel-, elektriske og hydrogendrevne drivlinjer. Master tilfredsstiller alle kriteriene som skal til for å motta denne prisen og er en fremtidsrettet bil. Gratulerer til Renault lette nyttekjøretøy med denne velfortjente prisen, sa Jarlath Sweeney, president for International Van of the Year-juryen.

Da Heinz-Jürgen Löw, sjef for LCV Renault Group mottok IVOTY 2025-trofeet i Hannover uttalte han: - Å motta denne prisen for vår nye Master er virkelig spesielt og betyr mye for oss. Denne anerkjennelsen er et vitnesbyrd om det harde arbeidet, engasjementet og lidenskapen som gjorde dette mulig.

Powered by Labrador CMS