ABP og Stena Line går sammen om en kraftig utvidelse av RoRo-kapasiteten i Immingham Havn.

Ny terminal i Immingham til 200 millioner pund

Stena Line og ABP går sammen om storinvestering i ny RoRo-terminal i Immingham.

Publisert

Immingham havn på Englands østkyst blir snart enda viktigere for fraktoperasjoner i Nord-Europa. Den svenske fergegiganten Stena Line og Storbritannias største havneoperatør, Associated British Ports (ABP), har fått grønt lys til å bygge en ny RoRo-terminal i havnen. Investeringen på over 200 millioner pund markerer et stort løft for regionen.

Med den britiske regjeringens godkjenning av prosjektet, kan byggingen starte. Terminalen er ventet å stå klar i 2026 og vil gi betydelig økt kapasitet for håndtering av fraktenheter uten førere over Nordsjøen. Etterspørselen etter slike tjenester har vært økende, og det nye anlegget vil imøtekomme behovet for større fartøy og raskere overfarter.

For Stena Line, som allerede driver to daglige avganger fra Immingham til Nederland, er denne utvidelsen avgjørende for videre vekst. 

- Dette er en langsiktig investering som vil styrke våre operasjoner mellom Storbritannia og Europa, formdilerStena Lines administrerende direktør, Niclas Mårtensson.

Terminalen vil også gi en økonomisk boost til regionen. I byggeperioden forventes det å skape rundt 700 arbeidsplasser, og ytterligere 200 faste stillinger når den er i drift. ABPs administrerende direktør, Henrik Pedersen, fremhever at prosjektet er viktig for å forbedre Storbritannias forsyningskjeder og handelsforbindelser, noe som vil bidra til å holde landet konkurransedyktig.

Med Stenas oppkjøp av logistikkfirmaet NTEX og stadig økende fraktvolumer, er dette en strategisk satsing som plasserer Immingham enda tydeligere på kartet for internasjonal frakt.

Powered by Labrador CMS