2023 - Kort oppsummert:

19. desember: Morten Sloth Madsen

Følg Mtlogistikk og Logistikk Insides adventskalender. Bak luke nummer 19 finner vi Morten Sloth Madsen, administrerende direktør for DSV Air & Sea i Norge og Sverige.

Publisert

Logistikkredaksjonens adventskalender

  • I forlagshuset Bjørgu har vi to publikajsoner som følger logistikkkbransjen tett. 
  • Her er Logistikk Inside og søsterpublikasjonen Mtlogistikk.nos redaksjonelle adventskalender. Her ber vi et knippe bransjepersonligheter fra logistikkens verden komme med sine refleksjoner rundt året vi snart legger bak oss og om året vi går inn i.
  • Det presenteres en ny artikkel hver dag.

Danske Morten Sloth Madsen har gjort nordmann av seg etter mange år i Norge som leder for DSV Air & Sea. 

Det danske konsernet har bygget seg opp en dominerende posisjon i det norske speditørmarkedet innen sjø- og flyfrakt.

- Hva i logistikkåret 2023 mener du gir mest grunn til optimisme for fremtiden?

- At verden ikke går på felgen fordi at der er utfordringer visse steder i verden. Tross at mange markeder er i tilbakegang. er der fortsatt masser av muligheter der ute. Ei å forglemme, at når markedet endrer seg, så byr dette også på en masse nye muligheter. Og da er det bare å slå opp i banen og ta tak! 

Verden kommer på mange måter å bryte opp med de tradisjonelle markeder som vi er bekjent med. Men det betyr ikke nødvendigvis noe dårlig for industrien. Det er vel blott et spørsmål av hvordan man ser disse trendene og faktisk utnytter disse.

- Hva er du mest fornøyd med for året som har gått på vegne av egen bedrift? 

- Jeg er hamrende stolt på vegne av egen organisasjon i Norge. Vi har vokst forretningen med mer enn 25 prosent målt på antall forsendelser i 2023. Det er virkelig imponerende og det beviser blott at det faktisk er mulig å vokse i et marked i tilbakegang. Dernest er den tvergående utvikling på tvers av våre tre divisioner i full fart (Air&Sea, Road, Solutions). Samarbeidet er utrolig bra, det er gøy og der er igjen masser av positive muligheter å ta tak i – og som gjerne skal komme våre kjære kunder til gode!

- Er det noen i logistikkbransjen du mener bør får en ekstra anerkjennelse for den jobben som er lagt ned for næringen?

- Personlig har jeg veldig stor respekt for beslutningen Morten Würgler traff. Å dra fra en stor og stabil arbeidsgiver til en markant mindre og igangsette et fokus på spesifikk vertikaldrift innenfor et spesielt segment, det krever virkelig «guts». Jeg heier på profiler som tar sjansen og forsøker seg ad. Det er en ting å si det, men noe annet å gjøre det!

- Hva tror du kommer til å prege 2024, for egen bedrift?

- Jeg er en positiv person! Det er masser av muligheter! Vi er ikke perfekte og kommer helt sikkert til å lære en masse i løpet av 2024. Men som utgangspunkt blir det et år hvor markedet reverserer til normalen og hvor konkurransen ikke slår seg på evnen til å skaffe kapasitet – men i stedet å adressere kundenes "pain-points" og faktisk levere på disse.

Personlig håper jeg, at der kommer litt dynamikk inn i markedet – det må heller ikke bli for kjedelig!

- Hva tror du kommer til å prege 2024, for bransjen generelt?

- Vedvarende lønnsomhet i en industri som normalt sett opererer på meget lave marginer. Og ellers videre fokus på Digitoll, grønn logistikk og videre digitalisering.

Powered by Labrador CMS