Bygger logistikksenter med lavere utslipp

Nrep Logicenters bygger logistikksenter i Finland med materialer som skal redusere byggets livssyklusutslipp.

Publisert
Bygget er under oppføring og skal stå klar i slutten av året.

Ruukki Construction har inngått en avtale med eiendomsinvestoren Nreps logistikkselskap Logicenters om levering av produkter til et logistikksenter i Tammerfors i Finland. Bygningens livssyklusutslipp vil være betydelig lavere enn vanlig. Ruukki skal levere sandwichpaneler og designprofiler fra produktserien Ruukki LowCarbon.

Bygget kommer til å ha et areal på 30.000 m² og skal oppføres med cirka 10.000 m² sandwichpaneler laget av neste generasjon av resirkulert stål og 500 m² designprofiler laget av SSAB Fossil-free steel.

Dette innebærer at bygningens klimapåvirkning vil være opptil 50 prosent lavere enn med produkter laget av tradisjonelt stål, opplyser Ruukki i en pressemelding.

Bygget skal etter planen stå ferdig innen utgangen av 2024.

– Ruukkis LowCarbon-produkter passer perfekt med våre bærekraftsmål og til vårt topp moderne logistikksenter. I tillegg til å velge produkter med lavt karbonutslipp investerer vi også i energieffektivitet under bruk av bygningen ved å installere solcellepaneler på taket og bruke jordvarme til oppvarming. Målet er at vi skal oppnå miljøsertifiseringen BREEAM Excellent for bygget, sier Sanna Vikström, Development Manager i Logicenters.

– Vi er stolte over å kunne ta byggebransjen et skritt nærmere karbonnøytralitet med våre produkter. Våre LowCarbon-produkter hjelper kundene våre med å oppnå sine mål, sier Jani Backlund, Business Director, Building Envelopes, Finland i Ruukki Construction.

Powered by Labrador CMS