Det nye Logitas-styret: Trine Moslet Holden (leder), Helen Boman (nestleder), Trine Hatlen Gjerde (eventansvarlig), Tuva Rabe Hansen (økonomiansvarlig), Felix Husum (seminaransvarlig), Henrik Strand (markedsføringsansvarlig), Julie Amland (sponsoransvarlig), Nina Hagberg (karrieredagansvarlig), Kevin Alfred (styremedlem).

Rydd plass for disse i verdikjeden

Fremtidens logistikere venter på respons. De er klare for alle ledd i verdikjeden.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logitas, linjeforeningen for logistikkstudentene ved NTNU i Trondheim, har fått nytt styre.

Linjeforening med ca. 120 medlemmer samarbeider tett med både Logistikkforeningen og bransjen for øvrig.

– Samarbeidet hjelper oss studenter å komme i kontakt med næringslivet med tanke på blant annet fremtidig jobb. Samhandling og aktiv deltagelse med næringslivet viser også at studiet representerer engasjement og faglig kunnskap, forteller styreleder Trine Moslet Holden.

Fremtidens logistikere

Studentene er i siste året på logistikkstudiet ved NTNU i Trondheim, en 3-årig bachelorgrad i Transportteknikk/Logistikk.

I løpet av mai vil en tredel av studentene være ferdige med sin bachelor i logistikk, og disse er da klare for arbeidslivet.

Linjeforeningen Logitas har sterkt fokus på blant annet hvordan automatisering vil påvirke samhandling og muliggjøre nye forretningsmodeller sett i perspektiv av logistikk og vareflyt.

Må ryddes plass

Studentene går fremoverlent inn i logistikkverden. Men de er svært opptatt av at det må ryddes plass for deres profesjon. Det ropes etter kompetansen, logistikkingeniør, men samtidig er det alt for få som spør etter dem.

Bachelor logistikkstudiet i Trondheim omfatter kvalitet, flyt, sikkerhet og leveringsdyktighet, understreker studentene. Studiet omfatter gode forelesere med solid erfaring. Dette resulterer i gode studenter med «outstanding» profesjonsutdanning.

Studiet er Norges eneste ingeniørutdanning i logistikk og har hovedfokus på koblingen mellom teknologi og logistikk. Studiet er en teknisk linje med realfag og man møter logistikkfagene allerede første året. I tillegg har studiet økonomiske fag.

Etter tre år på Bachelor-studiet ved NTNU er de klar til å gå inn i de fleste ledd i verdikjeden. Da får bransjen på nytt muligheten til å gripe fatt i nyklekket kompetanse for store tids- og kostnadsbesparelser ved å samhandle om logistikkaktivitetene.

- Vi ønsker å være synlige og engasjerte. Derfor driver vi en aktiv markedsføring av studiet vårt. Vi representerer en unik kompetanse som vi ønsker å vise fram. Dessuten er det viktig for oss å være oppdatert på både trender og utvikling, forteller Trine Moslet Holden.

Powered by Labrador CMS