OPPSTART: De aller fleste mentorene og mentee-ene var til stede på kickoff-eventet på Gardermoen i november.

Mentor-suksess

GARDERMOEN: Personlig utvikling, kompetanseutveksling og ledertrening er blant stikkordene i Logistikkforeningens mentorprogram.

I høst har Logistikkforeningen på Østlandet igjen satt opp sitt mentorprogram – og starter har vært en dundrende suksess. Målet med mentorprogrammet er å knytte litt ferske logistikkfolk, gjerne studenter, sammen med erfarne bransjefolk. Gjennom dette ønsker foreningen å legge til rette for erfarings- og kompetanseutveksling til det beste for både mentor og mentee.

MENTOR-MENTOR: Dagfinn Bang-Johansen er ildsjelen bak mentorprogrammet til Logistikkforeningen.

Foreningen gjennomfører i år mentorprogrammet i samarbeid med Fagskolen Innlandet på Gjøvik, og årets mentee-er studerer alle logistikkfag der. Totalt var 17 mentorer og 17 mentee-er samlet til kickoff på Gardermoen i november.

Mentorprogram-initiativtaker og videreutviklingsentusiast Dagfinn Bang-Johansen er strålende fornøyd med oppstarten.

- Det var kjempebra. Vi har fått 17 supre mentorpar. Det vi gjorde på det første møtet var å sette mål, og lage en forventningsavklaring, sier han.

- Gir noe begge veier

De 17 mentee-ene som er med, er fra 28 til 41 år, og ønsker gjerne et taktskifte i karrieren eller er nye i stillingen sin og vil jobbe med personlig utvikling. Mentorene ønsker gjerne å trene lederutvikling, bidra med samfunnsansvar og bli oppdatert på hva som læres om logistikk i dagens utdanningsløp.

Tre mentorer og to mentee-er var også med på julesamlingen på Østlandet 5. november. Fra venstre: Øystein Hagen, Andreas Hovden, Espen Hauge, Storm Christian Fredrik Hedenskog og Federica Novelli. Til høyre Logistikkforeningens hovedstyreleder Heidi Bergsveen.

- Mange mentorer sier allerede nå at «dette gir meg noe», sier Bang-Johansen.

Alle deltakerne i programmet har fått tilbud om å ta en personlighetsanalyse.

- Det kan gi en pekepinn på hvordan du henter energi og hvordan du motiveres, blant annet. Det kan brukes som støtteverktøy videre av parene. Alle parene har ulike oppgaver og de definerer selv mål og mening. Det viktigste er at begge skal ha et utbytte av programmet, sier Bang-Johansen.

I løpet av vinteren skal parene også ha kurs i personal branding og LinkedIn før programmet offisielt avsluttes med en sammenkomst den 8. mai.

- Da håper jeg de har nådd målet sitt. Det kan være å få et større helhetlig bilde av logistikk eller personlig utvikling. Så håper jeg at mange ønsker å holde kontakten videre, sier Bang-Johansen.

Lederutvikling

Det er selvsagt viktig at mentee-ene får utbytte og ny kunnskap om logistikkbransjen, men det er like viktig for mentorene å lære.

- Jeg tror mentor-rollen er en fremtidig lederstil, basert på dialog og samarbeid. Det er fint å bruke dette som et lederutviklingsprogram også, sier Bang-Johansen.

Tidligere mentorprogram har beviselig gitt resultater.

- Vi vet blant annet at mentee-er på vei ut i jobb eller som skifter jobb har fått oppimot 100.000 mer i årslønn enn om de ikke hadde deltatt i mentorprogrammet, sier Bang-Johansen.

Flere muligheter kommer

Mye ligger til rette for at Logistikkforeningen går i gang med et nytt mentorprogram tidlig neste høst. Ønsker du å vite mer om programmet eller å bli mentor eller mentee, kan man ta kontakt med Logistikkforeningens Østlandsavdeling på ostlandet@logistikkforeningen.no

Da kan Bang-Johansen gjerne tenke seg mentee-er fra foreningens bedriftsmedlemmer.

- Det kan være nyansatte eller folk som har gått over i nye stilling og ønsker å utvikle seg. Det er bare å ta kontakt, sier Bang-Johansen.

Powered by Labrador CMS