Vil du være mentor for en ung logistiker?

«Mentorprogrammet gjorde at jeg gikk ut i arbeidslivet og tjener 100.000 kroner mer enn om jeg ikke var med».

Publisert

I høst sparker Logistikkforeningen i gang et nytt mentorprogram, der ønsket er å sørge for at erfarne logistikere deler sin kunnskap med logistikkstudenter eller ferske logistikkfolk. Foreningen samarbeider med logistikkutdanningen ved Fagskolen Innlandet og flere ivrige studenter derfra ønsker seg nå en mentor med litt erfaring i ryggsekken.

Nå ønsker Logistikkforeningen seg flere mentorer som kan hjelpe de fremadstormende logistikerne.

Kunne det være interessant å være mentor i Mentorprogrammet eller har spørsmål, ta kontakt med Dagfinn Bang-Johansen på dagfinn@oslobuss.no eller telefon 908 20 258.

For Logistikkforeningen handler mentorskapsprogrammet om deling av kunnskap på tvers av generasjoner, alder, kjønn og bakgrunn. 

- Vi tror på kunnskapsdeling. Akkurat slik tror vi det er for en logistiker. En erfaren logistiker kan ha behov for påfyll fra en nyutdannet, akkurat som en nylig utdannet trenger den praktiske erfaringen som kommer med noen år i bransjen, sier Bang-Johansen.

Tidligere runder med mentorprogrammet har vist at både mentorer og menteer setter stor pris på erfaringsutvekslingen – noe tilbakemeldinger fra tidligere år viser:

«Mentorprogrammet gjorde at jeg gikk ut i arbeidslivet og tjener 100.000 kroner mer enn om jeg ikke var med».

«Gjennom mentorprogrammet har jeg blant annet funnet ut hva jeg ikke skal jobbe med».

«Alle burde ha en mentor!»

Læringen går begge veier

Læringen går også begge veier. Å få innsikt i yngre folks tankemåte og hva de faktisk lærer i dagens logistikkutdanning er svært nyttig. For å sitere en tidligere mentor:

 «Det å få innsyn i hva logistikkstudentene lærer og hva unge logistikere er opptatt av, har vært verdifullt. Dette vil jeg være med på en runde til.»

Mange mentorpar har også beholdt kontakten etter endt program.

Hva kreves det av deg som mentor?

  • At du ivrer for faget og ønsker å dele av din erfaring og setter teorien studentene lærer på skolen i et praktisk lys.
  •  At du finner tid til møter med din mentee, fysisk og/eller digitalt.
  • Fremover planlegger Logistikkforeningen to runder med mentorprogram. Det første starter med et felles kickoff-arrangement for alle i midten av november. Det arrangeres tre fellesmøter på Teams i løpet av vinteren og en avslutning med fysisk oppmøte i mai.

Utover dette avtaler mentor og mentee seg imellom hvordan de vil ha kontakt i mellomtiden.

Runde to planlegger å starte med kickoff i april og avslutning i november 2025.

Kunne det være interessant å være mentor i Mentorprogrammet eller har spørsmål, ta kontakt med Dagfinn Bang-Johansen på dagfinn@oslobuss.no eller telefon 908 20 258.

Powered by Labrador CMS