De fire gutta bak Haste AS: Martin Naterstad Digernes (fra venstre), Andreas Naterstad Digernes, Jørgen Skålnes og Lars Rudi.

Maksimerer kapasiteten

HASTE AS: HASTE ITMS er et transport- og planleggingssystem som gir god planleggingsstøtte for mindre transportselskaper.

Publisert

Haste AS utvikler et transportstyringssystem for små og mellomstore transportselskaper som skal hjelpe transportørene til å utnytte ressursene sine bedre, slik at de får redusert kostnadene, økt profitten og redusert klimagassutslippene.

Startups på Transport & Logistikk

12 norske startups skal ha stand på Transport & Logistikk på The Qube på Gardermoen 21. og 22. oktober. Haste AS er ett av disse oppstartsselskapene. 

- Der vi skiller oss fra resten er at vi har en plattform under som bygger på optimeringsteknologi. Den gir en algoritmebasert og datastyrt beslutningsstøtte, som skal maksimere kapasitetsutnyttelsen i en lastebilflåte, sier Martin Digernes, medgründer og daglig leder i Haste AS.

Han peker på at tradisjonelle TMS-løsninger har hatt veldig fokus på ordreadministrasjon og mindre på planleggingsbiten av drifte.

- Det har vært forbeholdt leverandører med større og dyrere systemer, som ikke mindre bedrifter har råd til, sier han.

Haste ITMS (Intelligent Transport Management System) heter løsningen, som er utviklet av et team på fire med ingeniørbakgrunn med matematikk og data og en «interesse for logistikk», som Digernes sier.

- Målgruppen er et selskap som er så stort at de ikke helt har oversikt og trenger et system. Vi ser at et sted mellom 70 og 150 millioner kroner i omsetning, begynner selskaper å gå over til styringssystemer. Der kan vi tilby et helhetlig system, som blir kjernesystemet i bedriften, sier Digernes.

Haste har jobbet en god stund med pilotkunder, blant annet Steen Betongpumping AS, og sistnevnte blir i nå i høst den første betalende kunden. Hastes kunde nummer to skal etter planen «gå liv» på nyåret. Ifølge Digernes vil løsningen være fleksibel, og kunne håndtere alle typer transport en logistikkbedrift gjør.

Haste er støttet av Innovasjon Norge og SkatteFUNN.

Powered by Labrador CMS