Fra venstre: Christian Mæhlen, seniorrådgiver i Posten Bring, Øyvind Tharaldsen, næringsansvarlig i Toyota Oslo, Christian Riisnes, næringsspesialist i Toyota Norge, Frode Skallerud, fagsjef for konserninnkjøp i Posten Bring

Storavtale med Posten for Toyota

Leverer 115 helt nye el-varebiler til Posten.

Publisert

Posten Norge har en av landets største varebilflåter, med hele 2700 varebiler i ulike klasser og segmenter. Å drifte en så stor flåte krever at bilene hele tiden ligger frempå med både teknologi og komfort, noe som betyr at 500–700 biler byttes ut årlig.

I år var det Toyota som har fått kontrakten på å levere biler i det minste segmentet, og 115 splitter nye elektriske varebiler ruller nå ut på veien for å frakte post til hele landet. Herav 88 av den minste elektriske varebilen Proace City Electric og 27 av storebroren Proace Electric. Administrerende direktør Piotr Pawlak i Toyota er fornøyd med å vinne anbudskonkurransen.

– Våre elektriske varebiler leverer på høy kvalitet, komfort og ny teknologi. Likevel, like viktig er det at vi kan tilby førsteklasses service. Om nyttekjøretøyene står stille, blir det raskt problemer med logistikken. Derfor har vi 91 verksteder og servicesteder over hele landet som står klare med det vi kaller Toyota Express Service – service på én time. Du velger tid og verksted som passer deg, møter opp til avtalen, og én time senere er du tilbake på veien igjen, forklarer Pawlak.

Frode Skallerud, fagsjef for konserninnkjøp i Posten Norge, forteller om de strenge kravene som settes i anbudskonkurransen:

– Når vi kjøper inn nye biler og inviterer til konkurranse, er det mange faktorer som er avgjørende. Bilene vi vurderer må holde høy kvalitet, oppnå spesifikasjonene vi har satt, ha lang elektrisk rekkevidde og høy nyttelast, sier han.

Posten var tidlig ute med elektriske kjøretøy. Dette har vært en gunstig investering helt fra start, særlig i storbyene.

– I tillegg liker vi å være først ute med å teste nye ting. Den dag i dag har vi en portefølje hvor over halvparten av bilene er elektriske, og denne avtalen bidrar veldig med å øke den andelen, sier Skallerud.

 

Powered by Labrador CMS