Haugaland Storhusholdning har det første Autostore-anlegget med både kjøle og frys. Må gjøres konseptet tilgjengelig for det bredet markedet.

Autostore med fire oppgraderinger

Nylanseringer fra Autostore gir økt kapasitet, mulighet for flere temperatursoner, enklere service og forbedret software.

Publisert

Autostore har fått juling på børsen de siste ukene og markedsverdien er lavere enn på noe tidspunkt etter at selskapet gikk på børs. Men selskapet fra Nedre Vats satser naturlig nok videre og kom torsdag med en fire produktnyheter: AutoStore Multi-Temperature Solution, mulighet for å stable 18 kasser oppå hverandre fremfor 16, et motorisert servicekjøretøy og forbedringer i programvaren.

– Denne høsten adresserer våre nye produkter direkte utfordringene våre kunder står overfor, samtidig som de gir dem nye verktøy for å forbedre driftseffektiviteten, sier Mats Hovland Vikse, administrerende direktør i Autostore.

– Dagens kunngjøringer vil forbedre effektiviteten, påliteligheten og hastigheten. Vi er spesielt stolte over å introdusere Multi-Temperature Solution, som vil være en gamechanger for dagligvaresektoren og åpne nye markeder, for AutoStore, sier Parth Joshi, Chief Product Officer i AutoStore.

Mulit-Temperature Solution gjør det mulig å ha flere temperatursoner innenfor én Autostore-kube. Den er laget for både fryse- og kjølelagre med temperaturer fra +6 ned til -25 grader. Plukkingen skjer ved portene i kjøleområdet, slik at plukkerne ikke trenger å oppholde seg i områder med de kaldeste temperaturene.

To anlegg med flere temperatursoner er allerede på vei. Hos Haugaland Storhusholdning, et norsk matdistribusjonsselskap, er allerede i drift og installert av StrongPoint og hos La Réserve des Saveurs er Swisslog i ferd med å installere et anlegg.

Med den nye flertempertur-løsningen, kan frosne produkter plukkes fra kuben i kjølesone i stedet for i - 25 grader.

Høyere kuber

Autostore har nå også gjort det mulig å bygge høyere anlegg, med 18 kasser i høyden fremfor 16 med 330 mm kasser og fra 24 til 26 kasser med 220 mm kasser. Denne utvidelsen øker lagringstettheten med opptil 12,5 prosent, ifølge Autostore. I tillegg, ved å legge til ytterligere to nivåer, kan gulvarealet reduseres med opptil 11 prosent, uten at det går på bekostning av presisjon, fleksibilitet eller modularitet, opplyser Autostore.

Denne muligheten gjelder kunder som installerer nye anlegg, opplyser selskapet, og antyder dermed at det ikke vil være mulig å forhøye eksisterende anlegg.

Motorisert service

De som har sett et Autostore-anlegg har kanskje lagt merket til en slags rullestol-lignende doning som brukes til å frakte servicefolk ut på gridet. Nå vil Autostore tilby en motorisert versjon. Kjøretøyet skal gjøre det mer behagelig og effektivt å gjøre reparasjoner og vedlikehold.

AutoStore kommer også med en oppdatering som forbedrer programvaren som styrer kuben. Superbrukere kan nå proaktivt løse problemer i pauser eller utenfor arbeidstid, og gjøre uplanlagte stopp til planlagte intervensjoner. I tillegg har Unify Analytics™-plattformen blitt forbedret for å gi enda mer omfattende systemovervåking.

– Det har gått ett kvartal siden jeg begynte i AutoStore, og vi beveger oss nå mot en spennende produkt 2.0-strategi. Vårt mål er å løse mer komplekse problemer for våre kunder gjennom robust teknologi og en sterk tilbakemeldingssystem, sier Parth Joshi.

Powered by Labrador CMS