SHIT POMMES FRITES: En Autostore i minusgrader er nå i drift hos Haugaland Storhusholdning i Sveio.

Åpnet verdens første i Sveio

Autostore med frysesone er i drift på Vestlandet hos Haugaland Storhusholdning.

Publisert

– Automasjon for fryste varer øker vår driftseffektivitet betydelig og skaper et tryggere arbeidsmiljø for våre ansatte, sier Oskar Kirkeleit, Administrerende direktør i Haugaland Storhusholdning.

Autostore-anlegget på lageret i Sveio Næringspark er installert av StrongPoint, og er verdens første med fryst sone.

– Denne installasjonen er designet for maksimal effektivitet innenfor matdistribusjon. Vi er stolte over å være det første selskapet til å implementere en AutoStore løsning med en fryst sone, som allerede er en del av kundens daglige drift. Å samarbeide med MTG Technologies, kunden, og andre partnere, med å utvikle software, systemet og rutinene, har vært en lærerik erfaring. I dag feirer vi et fullt operasjonelt anlegg som møter våre høye standarder, sier Jacob Tveraabak, administrerende direktør i StrongPoint.

Tidligere denne uken offentliggjorde Autostore selv at anlegg med flere temperatursoner, Multi-Temperature Solution, nå er klar for markedet. Anlegget i Sveio har fungert som testanlegg og er det første i drift.

I Multi-Temperature Solution, jobber robotene i noen plussgrader oppe på gridet, mens området nedenfor kan være kjølt ned til -25 grader.

– Vi er glade for å se Multi-Temperature Solution i aksjon. Løsningen revolusjonerer dagligvarebransjens lager- og distribusjonssystemer ved å gjøre det tryggere og mer effektivt å plukke fryste varer. Allerede er det to Multi-Temperature løsninger i utvikling, og vi ser veldig frem til den globale markedslanseringen i første kvartal 2025, sier Parth Joshi, Chief Product Officer i AutoStore.

Multi-Temperature Solution™ tillater flere temperatursoner innenfor én AutoStore-kube. Den er designet for fryste og kjølte miljøer med temperaturer fra -25°C i den fryste seksjonen til +6°C i de kjølte områdene. Plukkingen av frosne produkter skjer ved portene i det kjølte området for å unngå plukking av varer i ekstremt kalde temperaturer, noe som skaper et bedre arbeidsmiljø for operatørene. Dette vil gi kundene en løsning som kan øke hastigheten og effektiviteten med deres fryste lagerbeholdning.

Powered by Labrador CMS