LIS styrker seg med dansk WMS-oppkjøp
Lager og Industrisystemer (LIS) har kjøpt seg inn som hovedeier i danske Logiware, som står bak Shark WMS.
LIS har siden 2008 brukt Shark WMS som er utviklet av danske Logiware. Nå satser LIS enda hardere på programvarebiten og har kjøpt seg inn som hovedeier i Logiware.
- Etter å ha samarbeidet med Logiware i mange år, innså vi at vi sammen kan utvikle både Shark WMS og oss selv. Så vi kjøpte oss ganske enkelt inn, forteller CEO Sue Kristiansen Johannessen i et innlegg på LIS egne nettsider.
Kjøpet gjør LIS til majoritetseier, mens gründerne, Mogens Olesen og Søren Søgaard, fortsatt beholder en betydelig andel av aksjene.
- Lettere å få tak i - lettere å bruke
LIS har planer om å gjøre Shark WMS bedre egnet for mer kompleks automasjon, og enda mer tilgjengelig for mindre kunder.
- For mange små og mellomstore kunder er WMS ensbetydende med automasjon. De trenger først og fremst et lagerstyringssystem. Det vil vi gjøre enda lettere å få tak i, og enda lettere å bruke, forklarer Johannessen.
Hun forteller at Shark WMS er noe annet enn mange andre lagerstyringssystemer, som ofte bare er et tilleggsprogram til mer omfattende ERP-systemer som igjen er utviklet av IT-folk og ikke logistikk-folk.
- Shark er derimot utviklet for og av folk med logistikkunnskap, som forstår lagerdrift. Det gjør brukervennligheten og funksjonaliteten mye sterkere, siden systemet er skreddersydd for lager og logistikk. Noe sånt tror vi det er flere enn Norge som har behov for. Vi kommer derfor til å tilby Shark også utenfor Norge, hovedsakelig i Skandinavia, men også i noen flere land på kontinentet, sier Johannessen.
Økt automasjonssatsing
LIS har det siste året intensivert satsingen på automasjon på lageret, først og fremst gjennom samarbeidet med Movu Robotics, som leverer omfattende og komplekse automasjonsløsninger. Shark skal passe både for større og mindre lagre med ulike grad av automasjon, forklarer Johannessen.
- Samtidig som vi tar vare på delen av Shark som er bra for lagerautomat og annen enkel automasjon, kommer vi også til å videreutvikle det så det kan ta seg av mer kompliserte automasjonssystemer. Det vil bli enda mer skalerbart enn det er i dag, sier hun.