Volvo har solgt flest elektriske lastebiler både i august og totalt for året. Her en som ble levert til Franzefoss i juni

En sterk måned for elektriske lastebiler

KAMPEN: Elektriske lastebiler utgjør nå nesten ti prosent av nysalget. 

Publisert Sist oppdatert

I kampen mellom Scania og Volvo så har Scania fremdeles en liten ledelse, men Volvo knapper innpå etter to solide registreringsmåneder. Scania har registrert 1400 biler ved utgangen av august mens Volvo har satt skilter på 1327 biler, eller 73 færre enn Scania. Det betyr at ledelsen til Scania er en drøy prosent før høsten setter inn.

Når vi ser fordelingen mellom de to store i segmentet over 16-tonn så er Scanias ledelse noe større da Scania ikke er representert i den nedre delen av lastebilsegmentet. Her har Scania en markedsandel på 43,9 % mot Volvos 41,3 %.

Når det gjelder registreringer generelt så er det en liten tilbakegang i antall registreringer hittil i år. Scania har en vekst på 7 % sammenlignet med 2023-tallene og Volvo en liten tilbakegang på 1 %. 

Både Mercedes og MAN har et foreløpig tungt år, med henholdsvis 14 % og 45 % reduksjon i registreringstallene. Iveco gjør det godt med Daily, mens det går noe tyngre i det tunge segmentet selv om de har registrert en bil mer enn i 2023 over 16-tonn.

DAF har også startet året svakt og har kun registrert 14 biler hittil i år, det er en reduksjon i antall registreringer på hele 73 % sammenlignet med 2023 hvor de på denne tiden hadde registrert 52 biler hvor hele 51 var over 16-tonn.

Alternativt

Dieselandelen fortsetter å synke i segmentet over 16 tonn og var ved utgangen av august på 81,4 % det er en reduksjon på 12 % sammenlignet med fjorårstallene. 

Gassbiler over 16-tonn har en vekst på 47 % og i august ble det registrert hele 52 gassdrevne lastebiler. Det er også registrert 23 gassdrevne Iveco Daily hittil i år.

Elektrisk

Veksten i det elektriske segmentet over 16-tonn er på hele 60 % og totalt er det registrert 225 tunge elektriske lastebiler hittil i år. 

I august er den elektriske andelen på hele 9,7 % i segmentet over 16-tonn og 7,1 % for året som helhet.

Volvo fortsetter å dominere dette segmentet med en markedsandel på hele 71,6 % og en vekst på 59 % hittil i år. Scania har etter et svakt fjorår hatt en nær dobling av antall registreringer hittil i år, og har en markedsandel på 16 % hittil i år.

I det lettere segmentet er det kun to Fuso og to Daily registrert hittil i år. Dersom man ser på totalstatistikken er det også registrert 233 elektriske varebiler mellom 3501 og 4250 kilos totalvekt. Dette ville ha brakt el-andelen opp i hele 10,66 % hittil i år og 12,11 % i august måned. 

Powered by Labrador CMS