Jan Kilström skifter spor og forlater sjefsstolen i Green Cargo. Foto: Per Dagfinn Wolden

Forlater Green Cargo

Jan Kilström forlater sjefsstolen i Green Cargo og tar sjefsoppdrag utenfor bransjen.

(upublisert) Opprettet Sist oppdatert

Etter fem år som VD i den svenske skinnegods-transportøren tar han et nytt VD-oppdrag fra høsten.

– Jeg har trivdes fantastisk i Green Cargo og er stolt over hva vi har prestert med en meget sterk resultatforbedring de siste årene. Men nå har jeg altså fått et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Eksakt hva jeg skal gjøre kan jeg ikke fortelle ennå, sier Jan Kilström.

– Med sitt engasjement og drivkraft har Kilström gjort et meget godt arbeid med å utvikle Green Cargo til å håndtere de store utfordringene selskapet har stått overfor. Han har bidratt til krafrige resultatforbedringer og omstruktureringer av selskapet til en mer effektiv organisasjon. Jeg respekterer til fulle hans beslutning om å forlate selskapet for å starte en ny fase i sitt profesjonelle liv. Vi i styret takker Kilström for innsatsen, sier styreleder Jan Sundling.

Med vemod

– Det er med et visst vemod jeg nå velger å forlate Green Cargo etter så mange år. Men det er rett tid for meg å la andre ta ledelsen til å utvikle selskapet videre. Jeg takker selvfølgelig ledelsen for tilliten, men fremfor alt alle fantastiske medarbeidere i Green Cargo, sier Jan Kilström.

Rekrutteringen etter ny VD har allerede startet.

Green Cargo kjører i dag 400 godstog i døgnet, og som erstatter 10.000 lastebiltransporter på vegnettet. Nettverket omfatter 270 plasser i Sverige og Norge med partnere i hela Europa.

Green Cargo eies av den svenske staten. Konsernet har 1900 ansatte og hadde i 2017 en årsomsetning på 4,3 milliarder svenske kroner.

Powered by Labrador CMS